In acte este mentionat parter + etaj mansardat. Casa este intr-adevar parter + etaj 1 + un pod. "Cu ochiul liber" parea in regula. Problema este ca proiectul pe care este obtinuta autorizatia are o structura de etaj mansardat. Asta inseamna ca nu exista placa de beton intre etajul 1 si pod. Iar structura podului taie cumva din tavanul etajului 1. Sigur stiti cum arata o astfel de constructie in care tavanul este partial drept si partial aplecat, ca intr-o mansarda.
Ei bine casa nu este asa. Etajul 1 este un etaj complet. Are inaltime normala si placa de beton deasupra. Podul care trebuia sa aiba o inaltime maxima de 1,5m in cel mai inalt punct, are o inaltime de 4m si in loc sa fie acoperit de tigla vulcanica (un fel de carton acoperit cu pietris fin), este acoperit de tigla ceramica. Diferenta de greutate dintre materialele astea doua echivaleaza cu inca o placa de beton.
Mama, acum 2 ani, cand mi-a dat actele si am intrebat-o de ce nu e respectata autorizatia, mi-a marturisit ca s-au gandit cand au ajuns la acoperis ca s-ar mai putea inalta, ca le-a spus constructorul ca le face ieftin inca un etaj. Deci structura initiala a fost facuta conform proiectului si acum are inca niste zeci de tone in plus.
Cum as fi putut sa imi dau seama cu ochiul liber de lucrurile astea?
raluk0207 a scris:
Și care sunt viciile ascunse?
Cele menționate de dvs se vad cu ochiul liber.
Nu ai cum sa ratezi "un etaj în plus"