avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate Kopela

Activitate Kopela

Buna seara !
In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe forum, reiese ca Nu sunt obligata sa accept decizia AG. fiind vorba de spațiu individual nu comun. Apometrele fiind montate în apartament Sunt de acord sa schimb apometrele cu unele noi, pentru a fi de bună credință dar fara citire radio.,chiar cu o firma propusa de Asociatie. Nu doresc sa platesc lunar acea taxa de citire pe termen nelimitat, mai ales ca tot crește.
Am discutat cu administratorul si președintele blocului însă, ei susțin, ca trebuie să ne supunem deciziei AG și cei care refuzam apometrele cu citire radio, o sa plătim diferența citirii apelor ( branșament - apometre ).la paușal. Am argumentat si aici ca nu se poate aplica acest mod de calcul unui apartament contorizat, aducând în discuție Legea 196/2018, atat la înlocuirea apometrelor, cat si la modul de calcul.
Răspunsul lor a fost : ca putem face cum dorim, dar ei dupa ce stabilesc consumul în funcție de indexul dat de apometrele cu citire radio și fara citire, diferența o baga la paușal celor care nu acceptam apometre radio.
In blocul în acare am locuit în trecut exista calcul mixt. Sunt apartamente care au citire radio și altele care dau citirea la Asociație, iar diferența de apa se împarte la fel la toate apartamentele.
Ce pot sa fac legal în aceasta situație, sa nu plătesc acea diferența la paușal ?
Cui trebuie sa ma adresez pentru a clarifica aceasta neînțelegere ?
Administratorul si președintele îmi reproșează ca nu stiu eu legea, ca nu înțeleg, ca asa se procedează.
Va mulțumesc !