avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Aiana05

Activitate Aiana05

Mulțumesc mult pentru răspuns!
Știu ca trebuia sa sun la 112 dar, situația este mai complicata. El este iubitul unei prietene.. Am sunat-o aseară când s-a întâmplat și m-a asigurat ca nu va face mai mult pentru ca ii este frica de lege... Ea este plecata din tara de 3 săptămâni și urmează sa vina în câteva zile acasă. De când a plecat, el a venit de câteva ori beat și se plângea de relația lor și a bătut niște apropouri sexuale...
Nu am sunat la 112 pentru ca mi-a spus ca va discuta cu el. De data asta m-am gândit sa fac cum a spus ea. Dar în continuare nu am încredere ca nu se va ma repeta sau cine știe... Mai rău. Dacă se mai repeta, 100%voi suna la 112.
Eu acum ma gândesc dacă îl întâlnesc pe strada sa ii spun sa nu se mai apropie de noi și de proprietatea mea. Aș vrea sa știu cum se numește exact ceea ce a făcut el și ce se poate întâmpla dacă îl denunț ținând cont de antecedentele sale?
Multumesc

adrian@13 a scris:

Trebuia să sunați imediat la 112. Puteți și acum să faceți o sesizare la poliție cu cele întâmplate deși era mai bine să il fi găsit atunci la fața locului. Pe viitor nu mai așteptați, puneți mâna pe telefon si apelați la autorități.

Bună ziua.
Locuiesc la casa/curte. Ieri seara am auzit un zgomot ciudat de afara și mi s-a părut ca s-a auzit ca și cum cineva ar fi încercat ușa de la întrare(ușa era încuiată). Am ieșit pe geam sa vad ce se întâmplă și era un vecin care sprijinise o scara de metal pe casa și probabil încerca să vadă înauntru, pentru ca era poziționat lângă un geam care da în casa.
Când l-am văzut m-am speriat foarte tare și l-am întrebat ce face acolo. El doar se uita la mine și nu a zis nimic.
Am închis geamul și am rămas în casa, foarte speriata, eu fiind acasă singura cu copilul meu(el știa ca noi suntem singuri acasă). Nu știu cum sa procedez sau ce sa fac în caz ca se mai repeta. Se vedea clar ca era sub influenta alcoolului.
Este un bărbat care are antecedente penale și a fost în închisoare pentru omor.
Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
Mulțumesc
Ma gândesc sa deschid un centru educational gratuit pentru copii într-o comuna din județul Bistrița-Năsăud. Centrul pentru copii va avea o bibliotecă de unde copii vor putea împrumuta cărți, activități (pictura, sculptura, muzica, dans etc.). Întrebarea mea este: cum pot obține finanțare pentru un astfel de centru ? Care sunt pașii pentru a înființa un astfel de centru? Mulțumesc!