avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum pot infiinta si finanta un centru educational ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum pot infiinta si finanta un centru educational gratuit pentru copii?

Ma gândesc sa deschid un centru educational gratuit pentru copii într-o comuna din județul Bistrița-Năsăud. Centrul pentru copii va avea o bibliotecă de unde copii vor putea împrumuta cărți, activități (pictura, sculptura, muzica, dans etc.). Întrebarea mea este: cum pot obține finanțare pentru un astfel de centru ? Care sunt pașii pentru a înființa un astfel de centru? Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
Aiana05, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:59, 12 August 2024
Buna ziua,

Incercati sa abordati un specialist in accesare fonduri europene. Mai apoi, consultanta juridica va fi necesara doar ca suport pentru implementarea unor etape ale procedurii.
sunt lucruri diferite infiintarea unui centru si finantarea lui. Centrul se poate infiinta de catre o structura existenta ( institutie publica, ONG, firma...) sau de una nou-infiintata cu acest scop sau cu unul mai general ( de ex. infiintarea unei asociatii sau fundatii). Surse de finantare sunt alt subiect si care nu se incadreaza in tematica acestei sectiuni a forumului
Bună ziua ,am un ONG și ma interesează, cum pot sa infiintez un centru pentru copii nevazatori unde sa se poată intanlni sa facă diverse activități educative și creative.?
Mulțumesc
in ce sens? Ca sa il poata infiinta ONG-ul ca activitate proprie, trebuie ca infiintarea si operarea acelui centru sa serveasca scopului si obiectivelor statutare ale ONG-ului, acea activitate sa se incadreze in spectrul de activitati / mijloace prevazute de statut pentru urmarirea scopului / obiectivelor, decizia de infiintare si regulile de organizare si functionare sa fie adoptate de organul ONG-ului care are atributiile statutare de a lua asemenea decizii... infiintarea lui nu trebuie in princpiu inscrisa in Statut, cel mult ca sediu secundar daca organul ANAF de cara apartineti este dintre cele care pretind - desi nu au temei legal - ca si sediile secundare ale unui ONG sa apara in Statut , nu doar sediul social ( = principal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie pentru copii belacsabacsaba belacsabacsaba Buna ziua Sunt interesat de a infiinta o asociatie pentru copii orfani etnie rom. Cat ma coasta infiintarea si unde sa incep infiintarea. Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare ong pentru activitati de formare profesionala popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua doresc sa infiintez o asociatie sau un ONG care sa aiba ca si activitate un centru de formare profesionala. Mentionez ca detinem un ONG si ... (vezi toată discuția)
Infiintare centru educational ada32 ada32 Buna ziua, as dori sa stiu, pentru infiintarea unui centru educational care va avea activitati, ateliere, cursuri diverse - engleza, bucatarie, creativitate - ... (vezi toată discuția)