avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Stefanescu

Activitate Dan Stefanescu

Răspuns la discuția Este legal?
Mulțumesc pentru răspuns!
Discuție Este legal?
Buna ziua, Administratorul blocului a pus afisul urmator: “ In conformitate cu Legea Asoc. De Propr. Nr.196/2018 in luna decembrei 2021, s-a efectuat reparatia instalatiei electrice de 24 V care a constat in inlocuirea conductorilor electrici de la subsol si becuri economice de 24v, care a costat( manopera inclus) 700 lei. Suma se va reconstitui in luna iunie 2023 astfel: Bec-22/buc pentru cei care detin boxe iar cablurile si manopera 5.7lei/ camera pentru toti locatarii scarii B.”
Mentionez ca de cel putin de 10 ani nu s-au facut adunari generale , e doar administratora de capul ei, iar reparatia a fost facuta partial la boxe si doar pe holul care duce la boxa vecinului care si-a renovat. Am vorbit cu adminstratora si mi-a zis ca acum dupa 2 ani de la repartie a venit vecinul cu actele sa-si recupereze banii.
Intrebarile mele sunt:
1. Este legal sa ceara bani dupa 2 ani de la repatie, nu exista un fond de repatii anual? 2.Este obligatoriul sa platesc avand in vedere ca nu are semnaturi si nici nu s-a facut adunare generela, este macar legal?
3. Pe chitanta de la intretinere ne mai adauga si repatiile, nu ar trebuii sa fie o alta factura pentru asa ceva?