avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate immer

Activitate immer

1) Nous avons bien reçu votre demande d’informations.   
Ce dossier a été vérifié attentivement par notre service. Après analyse, nous pouvons vous confirmer que les informations présentes dans la base de données RESPER sont authentifiées et confirmées par notre équipe.   

C’est pourquoi, conformément à l’article 15, 1 de la directive européenne 2006/126/CE relative au permis de conduire qui prévoit que les Etats membres utilisent le réseau RESPER et que ce réseau doit être utilisé pour l’échange d’informations sur les permis de conduire, nous ne vous envoyons plus ni en direct, ni au citoyen, d’attestation de droit à conduire si les informations sont exactes dans la base de données.  

2)Nous restons évidemment à votre disposition pour toutes informations complémentaires.
Je vous confirme qu'il n'est pas possible de délivrer un nouveau permis de conduire actuellement au citoyen.
Celui-ci doit effectuer une demande d'échange de son permis de conduire belge dans son pays actuel de résidence.
Même si le citoyen n'est plus en possession du document, il peut effectuer une demande de permis.
Je vous confirme que le permis de conduire est actif dans la base de données.
Il n'y a pas de raison de refaire les examens (sauf si déchéance dans son pays
J'invite le citoyen a contacter le médiateur européen (Solvit) s'il estime que ses droits ne sont pas respecté dans son pays actuel de résidence.
"Madame, Monsieur,
Astea sunt raspunsurile lor
Normal intr-o tara normala, cei din Romania ar trebui sa faca corespondenta cu cei din Belgia ,ca sa primeasca confirmarea si ei ca dreptul de a conduce este valabil.Se mira si ei intr-un fel ca romanii nu vor sa-mi schimbe permisul. Atatat timp cat eu am platit amenda, mi-am terminat de executa pedeapsa, nu inteleg de ce nu pot avea din nou carnet. In Germania mi-au zis la fel, ca nu este nici o problema daca nu am permisul fizic, ei pot sa mi-l schimbe .
cei din belgia au retras permisul din motive administrative, permisul este retras ,nu este anulat . Nu mai am nici un permis pe numele meu. Cei de la permise au zis ca exista urmatoare solutii :
*sa fac din nou scoala de soferi
*sa astept 2 ani, apoi sa-l preschimb.
*sa obtin din nou rezidenta in belgia si sa-l primesc acolo.
Pai am copia dupa permis trimisa de la ambasada belgiei si dovada din baza de date Resper ca am dreptul sa conduc in UE ,semnata de catre SFP Mobilitit Belgia.
Deci sa inteleg, ultima intrebare, pot sa fac scoala ca sa am un carnet? sau nu pot?
Buna ziua deci sa inteleg:
-nu pot sa-l preschimb
-nu pot sa fac scoala decat dupa inca 2 ani cand mi se termina reabilitare.
Singur solutie ar fi sa am rezidenta in Belgia sau in Germania. ( In Germania mi-au comunicat ca imi pot preschimba permisul chiar daca nu il am fizic, doar am nevoie de rezidenta si 2 poze mici )
Adica per total 4 ani fara carnet daca nu rezolv in strainate. Mi se pare absurd. Altii omoara oameni si conduc dupa 3 ani..si eu am condus cu 0.61 la 12 noaptea cu 20 km la ora 500 de m. OK Legea este lege, am executat pedeapsa, am platit amenda, am stat 1 an pe tusa. Interdictia mi-a expirat asa ca ar fi dreptul meu sa am carnet din nou.
ok si atunci inseamna ca trebuie sa fac din nou scoala, asa mi-au spus de la DRPCIV
Pai permisul belgian este valabil, Cei din romania au trimis permisul meu in Belgia. Din Belgia mi-au comunicat ca permisul este valabil si am dreptul sa circul, mi-au trimis si o copie cu dovada de pe Resper ca este valabil . Am primit si de la ambasada belgiei copie dupa Permis. Problema este in Romania, cei de la DRPCIV mi-au zis ca nu pot sa-l preschimb pentru ca am cazier. Am zis ok si care ar fi solutia. Solutia comunicata de catre DRPCIV : " trebuie facuta redobandirea, adica sa fac din nou scoala" Deci se poate face scoala de soferi chiar daca am cazier. Ar fi absurd sa mai astept 3 ani pentru a face scoala.
Doar ca intrebarea mea este, de ce trebuie sa mai fac scoala daca am dreptul sa conduc...?
Buna ziua,
multumesc pentru clarificari. deci sa inteleg ca mai trebuie sa astept inca 2 ani ca sa am carnet ? din ce stiu dupa 3 ani se face rebilitarea pentru amenda penala. adica stau total 3 ani stau fara carnet? Adica nu am dreptul nici sa fac scoala, nici sa preschimb permisul? Mi se pare cam absurd. Adica alti care au permisul anulat, au dreptul sa faca scoala dupa 6 luni chiar daca au cazier.
In acest caz daca chiar nu se poate, voi cere in belgia ca permisul sa fie anulat ca sa pot face scoala aici.
Sau ma voi muta in belgia si voi primi altu , daca nu este alta varianta, dar totusi mi se pare absurda situatia
Nu se poate,pai daca ai cazier poti sa faci scoala de soferi. Daca ai permis romanesc si ti se anuleaza in urma unei amenzi penale poti face scoala dupa 6 luni de la decizia definitiva. Eu de ce nu as putea face? Nu cred ca sunteti informati in totalitate
Ok,pai si atunci care ar fi solutia? Sa fac din nou scoala?
Ok multumesc,deci pot? Fac parte din exceptie? Si daca nu se poate? Care ar fi solutia? Eu am dreptul sa conduc conform bazei de date verificate si belgienii mi au confirmat ca permisul este valabil si nu este anulat.