avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei ...

Buna ziua,
Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei pentru cam fost condamnat la amenda penala.
Mi a expirat interdictia pe 7 decembrie.Problema e ca nu mai am permisul belgian,iar cei din Romania nu vor sa mi l preschimbe pentru ca am cazier.Pai eu mi am platit amenda ,am ispasit pedeapsa de 1 an. Am vb cu un avocat si am dreptul sa il.schimb. Cei din belgia mi am confirmat ca nu este anulat si am dreptul sa conduc ,am accesat baza de date Resper si apar cu drept de condus
Cel mai recent răspuns: immer , utilizator 16:17, 14 Ianuarie 2025
"2. Nu pot fi preschimbate cu documente similare românești, următoarele categorii de documente:
......................................................

- permisele de conducere ale persoanelor care au fost condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) şi art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, cu excepția cazurilor în care a intervenit una dintre situațiile prevăzute la art. 24 alin. (6) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare."
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2025
latka, utilizator
Ok multumesc,deci pot? Fac parte din exceptie? Si daca nu se poate? Care ar fi solutia? Eu am dreptul sa conduc conform bazei de date verificate si belgienii mi au confirmat ca permisul este valabil si nu este anulat.
Doar permisul belgian e valabil, insa nu puteti sa-l preschimbati intr-unul romanesc, exact cum vi s-a zis de catre cei de la DRPCIV, aveti cazier. Nu faceti parte din nici o exceptie,
latka, utilizator
Ok,pai si atunci care ar fi solutia? Sa fac din nou scoala?
Solutia e sa aveti cazierul curat, peste vreo 3 ani, daca nu savirsiti alte infractiuni, sau sa va recuperati permisul belgian.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ... immer immer Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbare belgia mariusserdenciuc mariusserdenciuc Buna ziua, am dobandit dreptul de a conduce in Romania, in urma cu 3 ani am plecat in Belgia si conform cu legile belgiene am fost nevoit sa preschimb carnetul ... (vezi toată discuția)
Permis spania ContSters110304 ContSters110304 buna ziua. incerc sa caut pe internet legea preschimbarii permiselor de conducere emise de catre alte state si fiind multi care posteaza aiurea, nu gasesc ceva ... (vezi toată discuția)