Buna ziua,
Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei pentru cam fost condamnat la amenda penala.
Mi a expirat interdictia pe 7 decembrie.Problema e ca nu mai am permisul belgian,iar cei din Romania nu vor sa mi l preschimbe pentru ca am cazier.Pai eu mi am platit amenda ,am ispasit pedeapsa de 1 an. Am vb cu un avocat si am dreptul sa il.schimb. Cei din belgia mi am confirmat ca nu este anulat si am dreptul sa conduc ,am accesat baza de date Resper si apar cu drept de condus
Ca sa lamurim lucrurile :
1. Autoritatile din Romania nu aveau cum sa va ajute, deoarece asta este cadrul nostru legislativ, nici un functionar public nu are voie sa depaseasca ce e scris in lege. E strict interzis.
2. Autoritatile din Belgia nu au fost interesate pina nu ati ajuns acolo, mai mult, v-au emis si un permis cu o noua valabilitate.
Prin urmare aveti grija sa nu ajungeti in aceeasi ingrata situatie, traficul din Romania va fi supravegheat in viitorul apropiat cu ajutorul camerelor video si dreptul de circulatie va fi restrictionat pe tiot teritoeriul UE pentru orice contraventie savirsita intr-un stat.
Clar , a fost o greseala puierila pe care nu o voi mai repeta. Din ce am inteles cu permisul belgian se poate circula in Romania cat vreau, nu e obligatariu de schimbat dupa 6 luni.
Multumesc
Permis spania
ContSters110304
buna ziua. incerc sa caut pe internet legea preschimbarii permiselor de conducere emise de catre alte state si fiind multi care posteaza aiurea, nu gasesc ceva ... (vezi toată discuția)