avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei ...

Buna ziua,
Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei pentru cam fost condamnat la amenda penala.
Mi a expirat interdictia pe 7 decembrie.Problema e ca nu mai am permisul belgian,iar cei din Romania nu vor sa mi l preschimbe pentru ca am cazier.Pai eu mi am platit amenda ,am ispasit pedeapsa de 1 an. Am vb cu un avocat si am dreptul sa il.schimb. Cei din belgia mi am confirmat ca nu este anulat si am dreptul sa conduc ,am accesat baza de date Resper si apar cu drept de condus
Sigur ca se cere, de unde sa calculezi termenul de un an... evident.
Termenul de 1 an e pentru a mai putea circula, in Romania, cu fostul permis belgian, nu cu cel romanesc.
Daca cel care a deschis subiectul isi recapata rezidenta, va avea permis valabil.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
latka, utilizator
Buna ziua deci sa inteleg:
-nu pot sa-l preschimb
-nu pot sa fac scoala decat dupa inca 2 ani cand mi se termina reabilitare.
Singur solutie ar fi sa am rezidenta in Belgia sau in Germania. ( In Germania mi-au comunicat ca imi pot preschimba permisul chiar daca nu il am fizic, doar am nevoie de rezidenta si 2 poze mici )
Adica per total 4 ani fara carnet daca nu rezolv in strainate. Mi se pare absurd. Altii omoara oameni si conduc dupa 3 ani..si eu am condus cu 0.61 la 12 noaptea cu 20 km la ora 500 de m. OK Legea este lege, am executat pedeapsa, am platit amenda, am stat 1 an pe tusa. Interdictia mi-a expirat asa ca ar fi dreptul meu sa am carnet din nou.
latka a scris:
Termenul de 1 an e pentru a mai putea circula, in Romania, cu fostul permis belgian, nu cu cel romanesc.

Nu, termenul de un an de la 114 ind 1 din OUG 195 este referitoare la interdictia de a conduce. Cum a precizat si userul, acest termen i-a expirat, caz in care, daca ar mai indeplini o conditie de la 24 alin 6, ar putea avea permis. Opinia mea.

Pe de alta parte este o practica larga a politiei... vor rezolva cand vor rezolva pentru ca, nu-i asa, e doar dreptul unui om care a gresit... ce conteaza ca acum are iar dreptul de a conduce?

Immer, nu minimizati greseala, 1,22 g/l alcoolemie e mult si reactiile sunt intarziate cu 25-100% din timpul normal al subiectului. Din minimizare reiese si frustrarea si ea nu va da carnet. Transmiteti documentele cu dovada, cereti in scris, vorbiti cu un avocat pentru asta, ca la ce va intreb nu raspundeti. Succes!
Nu spuneti absolut nimic nou, da, are dreptul de a conduce, dar cu permisul belgian, care e valabil. Insa permisul belgian nu si-l poate recupera, deoarece nu mai e rezident acolo.

In privinta preschimbarii, nu exista la art. 24 alin 6 decit varianta sa aiba cazier curat, OMAI 163/2011 e clar. Nu vad ce "practica nelegala" a politiei ati remarcat. Ei nu opresc pe posesorul permisului belgian sa-l recupereze. Daca era cetatean strain, nu mai era vorba de preschimbare, asta e un caz cu totul special: cetatean roman, care a avut interdictie pe dreptul de circulatie in Romania, pe un permis strain si care nu vrea dreptul de circulatie, ci drept de circulatie dar cu un alt permis. Statul strain nu a intrerupt dreptul de circulatie, permisul e inca disponibil, dar si acolo exista regula de rezidenta.

Dreptul de circulatie se poate dovedi numai cu posesia unui permis (sau a unui alt document inlocuitor).

Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ... immer immer Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbare belgia mariusserdenciuc mariusserdenciuc Buna ziua, am dobandit dreptul de a conduce in Romania, in urma cu 3 ani am plecat in Belgia si conform cu legile belgiene am fost nevoit sa preschimb carnetul ... (vezi toată discuția)
Permis spania ContSters110304 ContSters110304 buna ziua. incerc sa caut pe internet legea preschimbarii permiselor de conducere emise de catre alte state si fiind multi care posteaza aiurea, nu gasesc ceva ... (vezi toată discuția)