avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei ...

Buna ziua,
Am primit interdictie sa conduc pe teritoriul Romaniei pentru cam fost condamnat la amenda penala.
Mi a expirat interdictia pe 7 decembrie.Problema e ca nu mai am permisul belgian,iar cei din Romania nu vor sa mi l preschimbe pentru ca am cazier.Pai eu mi am platit amenda ,am ispasit pedeapsa de 1 an. Am vb cu un avocat si am dreptul sa il.schimb. Cei din belgia mi am confirmat ca nu este anulat si am dreptul sa conduc ,am accesat baza de date Resper si apar cu drept de condus
Mai clar e in OMAI 163/2011 actualizat, art. 6. La fel si art. 5.
[ link extern ]
Se cere cazier si la dosar trebuie sa fie si permisul strain.
Cum autoritatile belgiene au retinut permisul (valabil inca, dar persoana nu mai are rezidenta in Belgia), e evident ca nu se poate primi , prin preschimbare, un permis romanesc.
Anul de interdictie a trecut.
Nu se da examen, la o preschimbare.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
latka, utilizator
Buna ziua,
multumesc pentru clarificari. deci sa inteleg ca mai trebuie sa astept inca 2 ani ca sa am carnet ? din ce stiu dupa 3 ani se face rebilitarea pentru amenda penala. adica stau total 3 ani stau fara carnet? Adica nu am dreptul nici sa fac scoala, nici sa preschimb permisul? Mi se pare cam absurd. Adica alti care au permisul anulat, au dreptul sa faca scoala dupa 6 luni chiar daca au cazier.
In acest caz daca chiar nu se poate, voi cere in belgia ca permisul sa fie anulat ca sa pot face scoala aici.
Sau ma voi muta in belgia si voi primi altu , daca nu este alta varianta, dar totusi mi se pare absurda situatia
Nu am inteles ca are permisul belgian retinut, evident ca este necesar un permis valabil, altfel nu ai ce sa prescrii. Spunea initial ca nu-l mai are, nu ca nu mai e valabil... Am crezut ca-i pierdut, mai ales ca politia pare sa-i comunice alt motiv.
Pai permisul belgian este valabil, Cei din romania au trimis permisul meu in Belgia. Din Belgia mi-au comunicat ca permisul este valabil si am dreptul sa circul, mi-au trimis si o copie cu dovada de pe Resper ca este valabil . Am primit si de la ambasada belgiei copie dupa Permis. Problema este in Romania, cei de la DRPCIV mi-au zis ca nu pot sa-l preschimb pentru ca am cazier. Am zis ok si care ar fi solutia. Solutia comunicata de catre DRPCIV : " trebuie facuta redobandirea, adica sa fac din nou scoala" Deci se poate face scoala de soferi chiar daca am cazier. Ar fi absurd sa mai astept 3 ani pentru a face scoala.
Doar ca intrebarea mea este, de ce trebuie sa mai fac scoala daca am dreptul sa conduc...?
Deocamdata nu puteti face dovada cu nici un permis de conducere valabil ca aveti drept de circulatie.
Secţiunea a 2-a Permisul de conducere
Articolul 23
(1) Dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. am primit amenda penala pentru conducere sub influenta ... immer immer Buna seara. Am primit amenda penala pentru conducere sub influenta alcoolului,deci persmisul se va anula ,si voi avea dreptul dupa 6 luni de la plata amenzii ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbare belgia mariusserdenciuc mariusserdenciuc Buna ziua, am dobandit dreptul de a conduce in Romania, in urma cu 3 ani am plecat in Belgia si conform cu legile belgiene am fost nevoit sa preschimb carnetul ... (vezi toată discuția)
Permis spania ContSters110304 ContSters110304 buna ziua. incerc sa caut pe internet legea preschimbarii permiselor de conducere emise de catre alte state si fiind multi care posteaza aiurea, nu gasesc ceva ... (vezi toată discuția)