avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate Gigel Faurescu

Activitate Gigel Faurescu

Răspuns la discuția Schimbare administrator srl
Multumesc tuturor pentru sfaturi!
Răspuns la discuția Schimbare administrator srl
Actionarii firmei deja mi-au trimis decizia de inlocuire pe email de prin aprilie. In situatia asta mai trebuie eu sa imi dau demisia din functia de administrator? Problema este ca m-am dus cu aceasta decizie la registrul comertului si mi-au spus ca nu este suficient acest document. Mi-au cerut mai multe documente precum noul act constitutiv care sa arate printre altele noul administrator.

Eu nu am toate documentele necesare. Le-am cerut actionarilor. Mi se spune ca avocatii lucreaza la aceasta schimbare si e in curs de procesare. Repet, aceasta procesare la ei este de 5 luni pana acum. Cat poate dura asa o schimbare. Cred ca nu au buna vointa sa ma schimbe.

Multumesc pentru sfaturi!


SCA IONESCU & NOVAC a scris:

În aceasta situație, administratorul va formula, în scris, cererea de demisie care trebuie înregistrată în cadrul societății cu cel puțin 30 de zile înainte de data efectivă a încetării activității administratorului. Ulterior, se convoacă AGA extraordinară și se ia act de demisia înaintată, numindu-se un nou administrator. Noile modificări vor fi consemnate în actul constitutiv actualizat și se vor înregistrează la Registrul Comerțului.

Demisia administratorului în cazul în care asociații nu sunt de acord sau nu se prezintă la AGA
În această situație, procedura presupune în primul rând că administratorul își depune demisia, iar acest act unilateral trebuie să aibă și ștampila de primire/nr. înregistrare la societate. În cazul în care acest lucru nu este posibil, administratorul demisionar trebuie să facă toate diligențele necesare, notificării tuturor asociaților/sediu social/puncte de lucru cu privire la demisia sa.
Administratorul demisionar va convoca AGA, iar în situația în care asociații nu se prezintă, sau nu votează, va întocmi procesul verbal ș via depune mențiunea în Registrul Comerțului. Aceasta este data de la care administratorul, deși nu va fi radiat din evidențele Registrului, va apărea cu titlul de administrator demis, astfel încât nu îi vor putea fi imputate fapte ulterioare acestei date.

Din 14 aprilie mi s-a comunicat de catre asociatul unic ca nu mai sunt administratorul lor de SRL. Mi-au dat decizia pe email. De atunci si pana in ziua de azi 4 septembrie tot i-am intrebat cand finalizeaza excluderea mea pt ca tot eu figurez ca fiind unicul lor administrator la registrul comertului si in toate registrele publice. De fiecare data cand ii intreb mi se raspunde standard ca e in curs de procesare, dar vorbim de o perioada de aproape 5 luni. Am senzatia ca ma duc cu zaharelul. Care sunt optiunile mele pt ca nici nu ma mai platesc si nici nu mai raspund la emailurile mele.
Asociatul unic in acest SRL este o firma din Anglia.
Ce sfat imi puteti oferi in aceasta situatie? Pot sa ma scoata fara un motiv bine intemeiat? Daca ma tin, nu ar trebui sa imi plateasca o indemnizatie asa cum le-am cerut? Ori ma scot ori ma platesc in opinia mea. Si daca refuza sa ma platesca si sa ma scoata, ce pot face eu in afara de mers la tribunal? Ce variante am? Multumesc!