avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate Isabela 2023

Activitate Isabela 2023

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Agreaseram cu angajatorul un concediu fara plata de 60 zile de care aveam nevoie pt a-mi rezolva niste probleme personale, in absenta mea am lasat un mesaj out of office care explica data la care revin si la cine se poate apela in absenta mea.
Cu toate astea in momentul in care am devenit 'inactiva" in sistemele companiei pe durata acestui concediu fara plata agreat si semnat, cineva, inteleg ca echipa de IT nu stiu daca au fost nevoiti sau de ce a trebui sa imi aceseze contul de mail de serviciu, cert este ca s-a trimis timp de 1 luna+ de zile mesajul OoO conform caruia eu as fi in concediu de maternitate ceea ce nu este real si nici macar nu am fost constienta ca exista in absenta mea.
Am aflat ulterior din momentul in care am revenit cand vorbind cu diverse persoane din organizatie si cu cei din tara pe care o acopar in pozitia mea in companie, ca acestia erau confuzi de intoarcerea mea sau ma felicitau si a trebuit sa am tot felul de discutii neplacute sa lamuresc situatia surprinzatoare in care ma aflu.
As vrea sa stiu daca in cele de mai sus s-au incalcat drepturi GDPR sau de intimitate - chiar si daca este vorba de adresa de mail de serviciu - deoarce eu nu am fost informata cu privire la schimbarea mesajului meu de OoO in absenta mea cu atat mai putin nu mi-as fi dat acordul ca cineva sa aiba acces la inbox-ul meu sau trimiterea unei asemena dezinformari cu privire la situatia mea.