avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate Miruna61

Activitate Miruna61

trandafir2 a scris:

Doamne fereste @ynoo,, cum sa dispuna instanta amenda la o propunere de renuntare la urmarirea penala.
Doamne apara si ne pazeste,, @ynoo,, ne maturizam un pic aici pe forum,,, a se vedea art. 318 alin. 15 cod proc pen.
Nu mai spun ca amenda este pedeapsa si minorilor nu li se aplica pedepse, pentru ca asta este alta socoteala.

Cat priveste discutia cu pedeapsa si cu avocatul, trebuie punctate doua chestiuni: minorii nu primesc pedepse, si doi, minorii au avocat din oficiu.

@ Miruna61. La prima vedere, da, va faceti cam multe probleme pentru nimnic. Doar daca stiti dvs mai multe decat ne spuneti aici (atunci se justifica ingrijorarile).

Deci eu am furat in Aprilie dintr-un magazin o haina in valoare de 100 și ceva lei, nu mai țin minte exact. Am fost dusa la poliție am dat declarație și am recunoscut fapta și prejudiciul a fost recuperat. Iar acum pe 4 Septembrie mi-a venit citație acasă ca trebuie sa ma prezint in instanța și am dreptul la avocat, obiectul este: confirmare renunțare urmarire penală. Eu am 16 ani și când am făcut asta aveam 15. Sunt îngrijorată și îmi fac probleme pentru ca eu nu stiu cum funcționează și e prima data când mi se întâmpla asta. Îmi e frica sa nu fiu luată de lângă părinții, pentru ca niște prieteni asta îmi spun. Poate își bat joc de mine..dar e normal sa fiu îngrijorată pentru mine.

adrian@13 a scris:

Părerea mea este că nu aveți de ce să va faceți griji. Nu vă trebuie obligatoriu avocat în această fază. Parchetul va susține soluția dispusă și sigur va fi confirmată de instanță.

Buna ziua! Mai am o întrebare pentru dumneavoastră..
Daca firma de la care am furat nu este de acord cu confirmarea renunțării penale, ce se va întâmpla? Ma poate da in judecată?
Sau dacă se sugerează împăcarea cu firma și ei nu sunt de acord?

adrian@13 a scris:

Părerea mea este că nu aveți de ce să va faceți griji. Nu vă trebuie obligatoriu avocat în această fază. Parchetul va susține soluția dispusă și sigur va fi confirmată de instanță.

Va mulțumesc mult pentru timpul acordat și pentru toate informațiile!
Sunt mai liniștita acum având în vedere ca dumneavoastră sunteți sigur ca va fi confirmată.
Chiar aveam nevoie sa discut cu cineva despre problema mea și ma simt mult mai ușurată.
Să aveți o zi frumoasă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Dacă instanța nu confirmă soluția parchetului de renunțare la urmărirea penală, dosarul se întoarce la parchet si va fi dispusă o altă soluție. ( clasare sau trimitere in judecată) Momentan nu are rost să discutăm despre aceste soluții. In proporție de 98% dintre cazuri, instanța de judecată confirmă soluția. In situația dumneavoastră, având în vedere faptul că prejudiciul este foarte mic, aveți o vârstă fragedă, nu mai aveți antecedente penale, nu cred că se punee problema ca instanța să respingă soluția parchetului. Nu cred că aveți de ce să vă faceți griji. Ati plătit prejudiciul sau a fost recuperat bunul când v-au prins ? Nu se pune problema să fiți luată de lângă părinții dumneavoastră in acest dosar. Dacă pe viitor nu veți mai săvârși fapte penale, veți fi bine.

Da bunul a fost recuperat, pentru ca atunci când am dat sa ies a venit domnul de la paza și ma controlat, și m-au dus într-un loc unde au chemat poliția.

adrian@13 a scris:

Bună seara! Ați fost citată deoarece parchetul a propus renunțarea la urmărirea penală. Aceasta soluție trebuie sa fie confirmată de un judecător. Este normal sa fiți citată pentru că vă privește pe dumneavoastră și fapta pe care ați făcut-o. Dacă instanța acceptă propunerea parchetului (de regula o confirmă) atunci veți scăpa în cel mai ușor mod posibil și fără repercursiuni penale. În această situație nu vi se va aplica nicio pedeapsă, însă trebuie să aveți grijă pe viitor. În procedura de confirmare a renunțării la urmărirea penală nu puteți primi nicio amendă și nici nu se poate dispune internarea într-un centru de reeducare.

Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Dar dacă instanța nu confirma propunere parchetului? Ce o sa se întâmple mai departe?
Trebuie sa îmi iau un avocat neaparat ca sa ma prezint acolo?
Am foarte multe întrebări pentru ca sunt speriata și nu vreau sa pățesc ceva rău, părinții mei spun ca o sa fie bine, dar am citit mai multe informații pe net și scria ceva și de internare la un centru de detenție. De asta îmi e cel mai frica…
Nu vreau sa fiu luată de lângă părinții mei, nu pot trăi fără a fi acasă lângă ei. Chiar nu stiu ce a fost in capul meu când am făcut asta. Abia ma pot liniștii…
Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt chemată în instanța pentru renunțare umărire penală. Țin sa Menționez ca am 16 ani, și am furat dintr-un magazin ceva în preț de 150 lei. De ce m-au chemat? O sa mi se întâmple ceva rău? Voi fi trimisa la un centru de internare? Întreb toate astea pentru ca îmi e frica și regret ce am făcut. Când am făcut aceasta fapta aveam 15 ani…