avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt ...

Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt chemată în instanța pentru renunțare umărire penală. Țin sa Menționez ca am 16 ani, și am furat dintr-un magazin ceva în preț de 150 lei. De ce m-au chemat? O sa mi se întâmple ceva rău? Voi fi trimisa la un centru de internare? Întreb toate astea pentru ca îmi e frica și regret ce am făcut. Când am făcut aceasta fapta aveam 15 ani…
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:42, 17 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Miruna61 a scris:

. De ce m-au chemat?

Ati fost citata,urmare a actiunii dv de sustragere produse din unitate comerciala
Daca a fost propusa renuntarea la urmarire penala,probabil instanta va dispune eventual amenda -fara alte sanctiuni sau institutionalizari
Bună seara! Ați fost citată deoarece parchetul a propus renunțarea la urmărirea penală. Aceasta soluție trebuie sa fie confirmată de un judecător. Este normal sa fiți citată pentru că vă privește pe dumneavoastră și fapta pe care ați făcut-o. Dacă instanța acceptă propunerea parchetului (de regula o confirmă) atunci veți scăpa în cel mai ușor mod posibil și fără repercursiuni penale. În această situație nu vi se va aplica nicio pedeapsă, însă trebuie să aveți grijă pe viitor. În procedura de confirmare a renunțării la urmărirea penală nu puteți primi nicio amendă și nici nu se poate dispune internarea într-un centru de reeducare.

adrian@13 a scris:

Bună seara! Ați fost citată deoarece parchetul a propus renunțarea la urmărirea penală. Aceasta soluție trebuie sa fie confirmată de un judecător. Este normal sa fiți citată pentru că vă privește pe dumneavoastră și fapta pe care ați făcut-o. Dacă instanța acceptă propunerea parchetului (de regula o confirmă) atunci veți scăpa în cel mai ușor mod posibil și fără repercursiuni penale. În această situație nu vi se va aplica nicio pedeapsă, însă trebuie să aveți grijă pe viitor. În procedura de confirmare a renunțării la urmărirea penală nu puteți primi nicio amendă și nici nu se poate dispune internarea într-un centru de reeducare.

Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Dar dacă instanța nu confirma propunere parchetului? Ce o sa se întâmple mai departe?
Trebuie sa îmi iau un avocat neaparat ca sa ma prezint acolo?
Am foarte multe întrebări pentru ca sunt speriata și nu vreau sa pățesc ceva rău, părinții mei spun ca o sa fie bine, dar am citit mai multe informații pe net și scria ceva și de internare la un centru de detenție. De asta îmi e cel mai frica…
Nu vreau sa fiu luată de lângă părinții mei, nu pot trăi fără a fi acasă lângă ei. Chiar nu stiu ce a fost in capul meu când am făcut asta. Abia ma pot liniștii…
Bună dimineața! Dacă instanța nu confirmă soluția parchetului de renunțare la urmărirea penală, dosarul se întoarce la parchet si va fi dispusă o altă soluție. ( clasare sau trimitere in judecată) Momentan nu are rost să discutăm despre aceste soluții. In proporție de 98% dintre cazuri, instanța de judecată confirmă soluția. In situația dumneavoastră, având în vedere faptul că prejudiciul este foarte mic, aveți o vârstă fragedă, nu mai aveți antecedente penale, nu cred că se punee problema ca instanța să respingă soluția parchetului. Nu cred că aveți de ce să vă faceți griji. Ati plătit prejudiciul sau a fost recuperat bunul când v-au prins ? Nu se pune problema să fiți luată de lângă părinții dumneavoastră in acest dosar. Dacă pe viitor nu veți mai săvârși fapte penale, veți fi bine.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Dacă instanța nu confirmă soluția parchetului de renunțare la urmărirea penală, dosarul se întoarce la parchet si va fi dispusă o altă soluție. ( clasare sau trimitere in judecată) Momentan nu are rost să discutăm despre aceste soluții. In proporție de 98% dintre cazuri, instanța de judecată confirmă soluția. In situația dumneavoastră, având în vedere faptul că prejudiciul este foarte mic, aveți o vârstă fragedă, nu mai aveți antecedente penale, nu cred că se punee problema ca instanța să respingă soluția parchetului. Nu cred că aveți de ce să vă faceți griji. Ati plătit prejudiciul sau a fost recuperat bunul când v-au prins ? Nu se pune problema să fiți luată de lângă părinții dumneavoastră in acest dosar. Dacă pe viitor nu veți mai săvârși fapte penale, veți fi bine.

Da bunul a fost recuperat, pentru ca atunci când am dat sa ies a venit domnul de la paza și ma controlat, și m-au dus într-un loc unde au chemat poliția.

Alte discuții în legătură

Obiect: confirmare renunţare urmărire penală Sorin4UK Sorin4UK Sunt intimat intr-un proces care are obiectul mentionat anterior fara nicio alta referinta. Ce inseamna aceasta si ce obligatii am ? (vezi toată discuția)
Citatie buna ziua acum 1 an am fi prins ca am furat din magazin ... Laur13 Laur13 Citatie Buna ziua acum 1 an am fi prins ca am furat din magazin kaufland. A venit poliția am dat o declarație, dupa cateva luni am fost sunat să mă ... (vezi toată discuția)
Va rog, ajutati-ma cu cateva raspunsuri si sfaturi!! ContSters75280 ContSters75280 in primul rand as vrea sa va spun ca imi e tare rusine de ceea ce am facut si sunt foarte speriata de ceea ce va urma... ieri, marti 13 ianuarie, am fost ... (vezi toată discuția)