trandafir2 a scris:
Doamne fereste @ynoo,, cum sa dispuna instanta amenda la o propunere de renuntare la urmarirea penala.
Doamne apara si ne pazeste,, @ynoo,, ne maturizam un pic aici pe forum,,, a se vedea art. 318 alin. 15 cod proc pen.
Nu mai spun ca amenda este pedeapsa si minorilor nu li se aplica pedepse, pentru ca asta este alta socoteala.
Cat priveste discutia cu pedeapsa si cu avocatul, trebuie punctate doua chestiuni: minorii nu primesc pedepse, si doi, minorii au avocat din oficiu.
@ Miruna61. La prima vedere, da, va faceti cam multe probleme pentru nimnic. Doar daca stiti dvs mai multe decat ne spuneti aici (atunci se justifica ingrijorarile).
Deci eu am furat in Aprilie dintr-un magazin o haina in valoare de 100 și ceva lei, nu mai țin minte exact. Am fost dusa la poliție am dat declarație și am recunoscut fapta și prejudiciul a fost recuperat. Iar acum pe 4 Septembrie mi-a venit citație acasă ca trebuie sa ma prezint in instanța și am dreptul la avocat, obiectul este: confirmare renunțare urmarire penală. Eu am 16 ani și când am făcut asta aveam 15. Sunt îngrijorată și îmi fac probleme pentru ca eu nu stiu cum funcționează și e prima data când mi se întâmpla asta. Îmi e frica sa nu fiu luată de lângă părinții, pentru ca niște prieteni asta îmi spun. Poate își bat joc de mine..dar e normal sa fiu îngrijorată pentru mine.