avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obiect: confirmare renunţare urmărire penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obiect: confirmare renunţare urmărire penală

Sunt intimat intr-un proces care are obiectul mentionat anterior fara nicio alta referinta. Ce inseamna aceasta si ce obligatii am ?
In cauza, s-a dispus o solutie de renuntare la up. Dosarul a fost inaintat instantei competente pentru confirmare. Nu vi s-a comunicat rechizitoriul?
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am resusit sa accesez dosarul in cele din urma, ideea e ca mi s-a furat un bun si acum eu sunt chemat in instanta pentru confirmare renuntare UP. Ar trebui sa ma ingrijorez in aceasta privinta si sa imi iau un avocat? Va multumesc! Daca este posibil sunt dispus sa renunt la plangerea depusa deoarece in timp oricum m-am obisnuit cu ideea ca nu voi mai recuprea acel bun.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Sorin4UK, utilizator
Faptul ca s-a dispus renunțarea la urmărire înseamnă ca nu exista un interes public in urmărirea faptei. E posibil ca autorul sa fi fost identificat sau nu.
Nu e cazul sa va îngrijorați. Legea obliga ca aceasta soluție de renunțare sa fie supusa confirmării judecătorului de camera preliminara.
Doar citarea este obligatorie. Neprezența persoanelor citate nu împiedica soluționarea cauzei.
Plângerea prealabila poate fi retrasa oricând, pana la rămânerea definitiva a hotărârii judecătorești, dar judecătorul de camera preliminara nu este competent in a pronunța o soluție care sa antameze fondul problemei.
Dacă aceasta soluție nu va fi confirmată, dosarul se va reîntoarce la parchet pentru continuarea cercetărilor și atunci poate fi retrasa plângerea. Dar trebuie sa aveți in vedere ca retragerea plângerii naște in sarcina dumneavoastră obligația de plata a cheltuielilor judiciare avansate de stat pentru cercetările efectuate in cauza.
Dacă spuneti ca nu va mai interesează bunul, puteți sa va prezentați la judecătorie, la termenul fixat, și sa spuneti ca sunteți de acord cu soluția propusă de parchet.

Sorin4UK a scris:

Am resusit sa accesez dosarul in cele din urma, ideea e ca mi s-a furat un bun si acum eu sunt chemat in instanta pentru confirmare renuntare UP. Ar trebui sa ma ingrijorez in aceasta privinta si sa imi iau un avocat? Va multumesc! Daca este posibil sunt dispus sa renunt la plangerea depusa deoarece in timp oricum m-am obisnuit cu ideea ca nu voi mai recuprea acel bun.

Vă mulțumesc mult!
Stimate domn,

Ordonanta se renuntare la urmarire penala, trebuie confirmata de catre instanta de judecata, sub aspectul legalitatii si temeiniciei.

Pe cale de incheiere, aceasta poate fi mentinuta, caz in care cauza este incheiata, ori desfiintata, caz in care este continuata urmarirea penala, de catre procuror.

Va sugerez sa va organizati apararea in mod eficient, calificat , pentru a evita dispunerea unei solutii dezavantajoase.

In apararea dumneavoastra, pot fi formulate concluzii scrise.

Va sugerez sa fiti prezent la termenul de judecata.

Renuntarea la urmarirea penala este dispusa atunci cand procurorul aprecieaza ca nu exista un interes public,in continuarea etapei de urmarire penala.

Interesul public este determinat dupa criteriile expres si limitativ prevazute de Codul de procedura penala.

Fata de pericolul social concret redus, urmarea imediata a infractiunii, scopul , respectiv mobilul savarsirii faptei, conduita postinfractionala, conduita persoanei vatamate, modalitatea de savarsire a faptei, procurorul , pe cale de ordonanta, poate dispune renuntarea la urmarire penala.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de renuntare la urmarirea penala Pop Andreas Pop Andreas Am primit citatie de renuntare la urmarirea penala. Am primit si ordonanța de renuntare la urmărirea penala . Ce trebuie sa fac cu ordonanța? (vezi toată discuția)
Dosar penal art. 334 al. 1 Gabriel Cardos Gabriel Cardos Buna ziua, In data de 5.06.2020 am condus pe drumurile din Comuna Farcasa , Maramures , un ATV Linhai 260 neimatriculat , avand numerele rosii expirate de ... (vezi toată discuția)
Adresa procuror pentru renuntare la urmarirea penala Ancaaa1 Ancaaa1 Buna seara! In urma unei adrese primita de la procuror prin care se mentioneaza ca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, stiu ca trebuie inaintata ... (vezi toată discuția)