Faptul ca s-a dispus renunțarea la urmărire înseamnă ca nu exista un interes public in urmărirea faptei. E posibil ca autorul sa fi fost identificat sau nu.
Nu e cazul sa va îngrijorați. Legea obliga ca aceasta soluție de renunțare sa fie supusa confirmării judecătorului de camera preliminara.
Doar citarea este obligatorie. Neprezența persoanelor citate nu împiedica soluționarea cauzei.
Plângerea prealabila poate fi retrasa oricând, pana la rămânerea definitiva a hotărârii judecătorești, dar judecătorul de camera preliminara nu este competent in a pronunța o soluție care sa antameze fondul problemei.
Dacă aceasta soluție nu va fi confirmată, dosarul se va reîntoarce la parchet pentru continuarea cercetărilor și atunci poate fi retrasa plângerea. Dar trebuie sa aveți in vedere ca retragerea plângerii naște in sarcina dumneavoastră obligația de plata a cheltuielilor judiciare avansate de stat pentru cercetările efectuate in cauza.
Dacă spuneti ca nu va mai interesează bunul, puteți sa va prezentați la judecătorie, la termenul fixat, și sa spuneti ca sunteți de acord cu soluția propusă de parchet.
Sorin4UK a scris:
Am resusit sa accesez dosarul in cele din urma, ideea e ca mi s-a furat un bun si acum eu sunt chemat in instanta pentru confirmare renuntare UP. Ar trebui sa ma ingrijorez in aceasta privinta si sa imi iau un avocat? Va multumesc! Daca este posibil sunt dispus sa renunt la plangerea depusa deoarece in timp oricum m-am obisnuit cu ideea ca nu voi mai recuprea acel bun.