avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal art. 334 al. 1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal art. 334 al. 1

Buna ziua,
In data de 5.06.2020 am condus pe drumurile din Comuna Farcasa , Maramures , un ATV Linhai 260 neimatriculat , avand numerele rosii expirate de prin Decembrie 2019 - Ianuarie 2020 .
Am parcurs aprox. 500 m cu atv-u.
Mi sa intocmit dosar penal , fara amenda , si am primit dovada inlocuitoare a permisului pt 15 zile , cu drept de prelungire de 30 zile ( asa mi-au spus politistii )
Mi sa spus la politie ca voi fi sunat pentru a merge la declaratii cu ei in aprox. 2 sapt.
Mentionez ca nu am antecedente penale!
Mi-am facut programare la RAR pt. Vineri 12.06.2020 , ulterior o sa il inmatriculez.
Mi-am angajat un avocat pentru a ma ajuta cu intreg procesul. Am procedat bine?
Credeti ca se va ajunge la Suspendarea Permisului ? Sau la ce Pedeapsa considerati ca se va ajunge la finalizare?
Mi-e tare frica sa nu mi se suspende permisul , deoarece am mare nevoie de el!
Daca va rog , sa imi raspundeti sa imi spuneti si dumneavoastra parerea!
Va multumesc mult,
Astept un raspuns de la dumneavoastra!
O zi frumoasa,

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu o aparare eficenta, este posibil sa scapati cu o solutie de renuntare la urmarire penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Procurorul , pe cale de ordonanta, poate dispune renuntarea la urmarire penala, daca se aprecieaza ca nu exista un interes public, in continuarea urmaririi penale.

Ordonanta se renuntare la urmarire penala, trebuie confirmata de catre instanta de judecata, sub aspectul legalitatii si temeiniciei.

Pe cale de incheiere, aceasta poate fi mentinuta, caz in care cauza este incheiata, ori desfiintata, caz in care este continuata urmarirea penala, de catre procuror.

Va sugerez sa va organizati apararea in mod eficient, calificat , pentru a evita dispunerea unei solutii dezavantajoase.

In apararea dumneavoastra, pot fi formulate concluzii scrise.

Va sugerez sa fiti prezent la termenul de judecata.

Renuntarea la urmarirea penala este dispusa atunci cand procurorul aprecieaza ca nu exista un interes public,in continuarea etapei de urmarire penala.

Interesul public este determinat dupa criteriile expres si limitativ prevazute de Codul de procedura penala.

Fata de pericolul social concret redus, urmarea imediata a infractiunii, scopul , respectiv mobilul savarsirii faptei, conduita postinfractionala, conduita persoanei vatamate, modalitatea de savarsire a faptei, procurorul , pe cale de ordonanta, poate dispune renuntarea la urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de renuntare la urmarirea penala Pop Andreas Pop Andreas Am primit citatie de renuntare la urmarirea penala. Am primit si ordonanța de renuntare la urmărirea penala . Ce trebuie sa fac cu ordonanța? (vezi toată discuția)
Obiect: confirmare renunţare urmărire penală Sorin4UK Sorin4UK Sunt intimat intr-un proces care are obiectul mentionat anterior fara nicio alta referinta. Ce inseamna aceasta si ce obligatii am ? (vezi toată discuția)
Trebuie sa ma prezint? SymoCry SymoCry Buna ziua, Am primit o citatie in care scrie \"confirmare renuntare urmarire penala\" Se renunta la aceea urmarire desi eu am depus o plangere la Politie? ... (vezi toată discuția)