Buna ziua,
Procurorul , pe cale de ordonanta, poate dispune renuntarea la urmarire penala, daca se aprecieaza ca nu exista un interes public, in continuarea urmaririi penale.
Ordonanta se renuntare la urmarire penala, trebuie confirmata de catre instanta de judecata, sub aspectul legalitatii si temeiniciei.
Pe cale de incheiere, aceasta poate fi mentinuta, caz in care cauza este incheiata, ori desfiintata, caz in care este continuata urmarirea penala, de catre procuror.
Va sugerez sa va organizati apararea in mod eficient, calificat , pentru a evita dispunerea unei solutii dezavantajoase.
In apararea dumneavoastra, pot fi formulate concluzii scrise.
Va sugerez sa fiti prezent la termenul de judecata.
Renuntarea la urmarirea penala este dispusa atunci cand procurorul aprecieaza ca nu exista un interes public,in continuarea etapei de urmarire penala.
Interesul public este determinat dupa criteriile expres si limitativ prevazute de Codul de procedura penala.
Fata de pericolul social concret redus, urmarea imediata a infractiunii, scopul , respectiv mobilul savarsirii faptei, conduita postinfractionala, conduita persoanei vatamate, modalitatea de savarsire a faptei, procurorul , pe cale de ordonanta, poate dispune renuntarea la urmarire penala.