Buna ziua,
Am primit o citatie in care scrie "confirmare renuntare urmarire penala" Se renunta la aceea urmarire desi eu am depus o plangere la Politie? Precizez ca nu am fost chemata pentru a depune alte probe la dosar. Pot sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire catre Judecatorie si sa nu ma prezint in ziua respectiva? (In citatie este specificat data, ora si sala unde sa ma prezint). Precizez ca sunt parte vatamata.
Multumesc.
Daca interesul dvs este ca judecatorul sa respinga cererea parchetului si sa trimita cauza la procuror pentru completarea up, mergeti la instanta si exercitati-va apararea.
Prezentati-va in instanta, pentru a avea o aparare eficient organizata.
Instanta de judecata, pe cale de incheiere, poate desfiinta ordonanta de renuntare la urmarire penala, apreciind drept nelegala.(urmarirea penala va fi continuata).
Puteti formula concluzii scrise , invocand motivele dumneavoastra pentru mentinerea ordonantei de renuntare la urmarire penala.
Renuntarea la urmarire penala intervine cand nu exista un interes public in continuarea acesteia, fata de pericolul social concret redus pe care il prezinta fapta.
Instanta de judecata tine seama de conduita postinfractionala manifestata, de cainta exprimata, fata de incalcarea legii penale, de indepartarea prejudiciului, de urmarea imediata, de mobil si de scopul savarsirii infractiunii.