avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt ...

Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt chemată în instanța pentru renunțare umărire penală. Țin sa Menționez ca am 16 ani, și am furat dintr-un magazin ceva în preț de 150 lei. De ce m-au chemat? O sa mi se întâmple ceva rău? Voi fi trimisa la un centru de internare? Întreb toate astea pentru ca îmi e frica și regret ce am făcut. Când am făcut aceasta fapta aveam 15 ani…
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:42, 17 Septembrie 2023
Părerea mea este că nu aveți de ce să va faceți griji. Nu vă trebuie obligatoriu avocat în această fază. Parchetul va susține soluția dispusă și sigur va fi confirmată de instanță.

adrian@13 a scris:

Părerea mea este că nu aveți de ce să va faceți griji. Nu vă trebuie obligatoriu avocat în această fază. Parchetul va susține soluția dispusă și sigur va fi confirmată de instanță.

Va mulțumesc mult pentru timpul acordat și pentru toate informațiile!
Sunt mai liniștita acum având în vedere ca dumneavoastră sunteți sigur ca va fi confirmată.
Chiar aveam nevoie sa discut cu cineva despre problema mea și ma simt mult mai ușurată.
Să aveți o zi frumoasă!
Cu plăcere! Mă bucur că v-am putut oferi informațiile de care aveați nevoie. Sper că ați învățat ceva din această experiență. O zi frumoasă!

adrian@13 a scris:

Buna ziua! Mai am o întrebare pentru dumneavoastră..
Daca firma de la care am furat nu este de acord cu confirmarea renunțării penale, ce se va întâmpla? Ma poate da in judecată?
Sau dacă se sugerează împăcarea cu firma și ei nu sunt de acord?
Doamne fereste @ynoo,, cum sa dispuna instanta amenda la o propunere de renuntare la urmarirea penala.
Doamne apara si ne pazeste,, @ynoo,, ne maturizam un pic aici pe forum,,, a se vedea art. 318 alin. 15 cod proc pen.
Nu mai spun ca amenda este pedeapsa si minorilor nu li se aplica pedepse, pentru ca asta este alta socoteala.

Cat priveste discutia cu pedeapsa si cu avocatul, trebuie punctate doua chestiuni: minorii nu primesc pedepse, si doi, minorii au avocat din oficiu.

@ Miruna61. La prima vedere, da, va faceti cam multe probleme pentru nimnic. Doar daca stiti dvs mai multe decat ne spuneti aici (atunci se justifica ingrijorarile).

Alte discuții în legătură

Obiect: confirmare renunţare urmărire penală Sorin4UK Sorin4UK Sunt intimat intr-un proces care are obiectul mentionat anterior fara nicio alta referinta. Ce inseamna aceasta si ce obligatii am ? (vezi toată discuția)
Citatie buna ziua acum 1 an am fi prins ca am furat din magazin ... Laur13 Laur13 Citatie Buna ziua acum 1 an am fi prins ca am furat din magazin kaufland. A venit poliția am dat o declarație, dupa cateva luni am fost sunat să mă ... (vezi toată discuția)
Va rog, ajutati-ma cu cateva raspunsuri si sfaturi!! ContSters75280 ContSters75280 in primul rand as vrea sa va spun ca imi e tare rusine de ceea ce am facut si sunt foarte speriata de ceea ce va urma... ieri, marti 13 ianuarie, am fost ... (vezi toată discuția)