avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate Euphrosyne

Activitate Euphrosyne

Mulțumesc, așa voi face!
Bună dimineața, notarul nu vrea să încheie dezbaterea până ce sora defunctului nu semnează că recunoaște testamentul. Aceasta, nu vrea nici să semneze, nici să atace testamentul în justiție. În acest moment, toate documentele sunt puse pe rol, dar, sunt blocate de această decizie a sorei soțului meu decedat. Nu știu cum pot ieși din situația asta. Ar trebui să aștept pur și simplu? Notarul nu le-a dat un termen pentru a se hotărî ce fac și din acest motiv sunt blocată cu dezbaterea moștenirii? Pot face eu ceva să îi determin să înceteze cu hărțuirea?..
Testamentul a fost întocmit la un notariat. Trebuie să ajung în instanță pentru a fi recunoscut? Nu știu cum să procedez.
În 1986 am început o relație pe care am legalizat-o abia în 2005. Părinții soțului meu aveau o casă pe care după ce au divorțat au partajat-o în mod egal. Tatăl i-a vândut ficei( sora soțului meu) iar mama i-a vândut soțului meu partea ei în anul 1993. Soțul meu i-a făcut testament fiului meu în anul 2008. Ambii părinți sunt decedați, la fel și fiul soțului din prima căsătorie (s-a inecat). În luna august anul 2022, soțul meu a decedat și el. Am început procedura de dezbatere a moștenirii, dar nu pot să o finalizez pentru că sora soțului vrea să primească cotă din moștenire. Are valoare testamentul?