avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În 1986 am început o relație pe care am legalizat-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În 1986 am început o relație pe care am legalizat-o abia în ...

În 1986 am început o relație pe care am legalizat-o abia în 2005. Părinții soțului meu aveau o casă pe care după ce au divorțat au partajat-o în mod egal. Tatăl i-a vândut ficei( sora soțului meu) iar mama i-a vândut soțului meu partea ei în anul 1993. Soțul meu i-a făcut testament fiului meu în anul 2008. Ambii părinți sunt decedați, la fel și fiul soțului din prima căsătorie (s-a inecat). În luna august anul 2022, soțul meu a decedat și el. Am început procedura de dezbatere a moștenirii, dar nu pot să o finalizez pentru că sora soțului vrea să primească cotă din moștenire. Are valoare testamentul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
Euphrosyne, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:41, 28 Septembrie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul este valabil 100% doar în cazurile unde nu există moștenitori rezervatari.
Dacă are pretenții succesorale, trebuie să apelați la instanță să dezbați succesiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sora sotului nu e mostenitor rezervatar, asa ca daca testamentul va fi declarat valabil ,sora nu va mosteni.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Testamentul a fost întocmit la un notariat. Trebuie să ajung în instanță pentru a fi recunoscut? Nu știu cum să procedez.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai ziceti ca sora nu il recunoaste, , ca nu ati putut finaliza la notar. noyarul ce a zis ?
Bună dimineața, notarul nu vrea să încheie dezbaterea până ce sora defunctului nu semnează că recunoaște testamentul. Aceasta, nu vrea nici să semneze, nici să atace testamentul în justiție. În acest moment, toate documentele sunt puse pe rol, dar, sunt blocate de această decizie a sorei soțului meu decedat. Nu știu cum pot ieși din situația asta. Ar trebui să aștept pur și simplu? Notarul nu le-a dat un termen pentru a se hotărî ce fac și din acest motiv sunt blocată cu dezbaterea moștenirii? Pot face eu ceva să îi determin să înceteze cu hărțuirea?..

Alte discuții în legătură

Intrebare pentru notari publici si avocati Antik Antik Buna ziua, Am depus actele la un notar pentru o mostenine si sunt nedumerit de aspectul pe care il voi prezenta mai jos. Am acceptat in termen mostenirea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Succesiune bojucris bojucris Matusa mea (sora cu mama mea) a decedat in data de 17.06.2011, in 1992 a facut un act testamentar prin care a lasat drept mostenire apartamentul ei cu o ... (vezi toată discuția)