avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_pgt

Activitate Alex_pgt

Ok, m am lămurit, va mulțumesc pentru răspunsuri, o zi buna!

adrian@13 a scris:

Bună ziua! Depinde de motivul de clasare. Exista o posibilitate sa vi se suspende dreptul de a conduce 180 de zile, dar nu e o certitudine.

Salutare mulțumesc frumos de răspuns dar de la politie mi sa spus că orice s-ar întâmpla se va retine permisul pt 6 luni.
Oare nu mă incadrez aici:

Conform noilor modificări, introduse la 31 ianuarie 2022, sancțiunea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile se aplică, în următoarele situații:

când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal
Mulțumesc, permisul este suspendat, am dovada cu drept de circulație pe 15 zile cu posibilitatea de prelungire!
Nelămurirea mea este daca mi se va retine permisul pt 180 de zile după clasarea cazului?

adrian@13 a scris:

Bună ziua! În situația dumneavoastră nu trebuie să vă documentați foarte mult. Mergeți la audieri cu copii după toate actele (autorizație provizorie de circulație, cele două asigurări) și declarați exact ce s-a întâmplat. Nu cred să fie vreo problema. În ceea ce privește permisul, strict după textul de lege, el se suspendă în cadrul săvârșirii unei fapte penale, existând posibilitatea de a fi anulat la finalul anchetei (doar dacă se pronunța o hotărâre de condamnare ceea ce nu e cazul în situația dumneavoastră). Când v-a fost reținut permisul vi s-a dat dovadă cu vabilitate sau fără? Până la terminarea anchetei, veți putea conduce autovehicule, dacă procurorul de caz este de acord . Se face o cere la procurorul de caz pentru prelungire dovadă circulație. Dacă procurorul admite cererea, cu ordonanța și dovada , mergeți la Poliția rutieră. Ei implementează în sistem dreptul dumneavoastră de a conduce și va fac mențiune pe dovadă și vă aplică stampila. Înainte sa expire dovada astfel prelungită, faceți iar cerere și repetați procedura. Când se emite ordonanța de clasare sau renunțare la urmărirea penală, cu aceasta o sa vă recuperați permisul. Nu veți avea nicio interdicție de a conduce, dar trebuie sa urmați procedura de mai sus.

Va mulțumesc pentru răspunsuri, as incerca sa merg pe o reprezentare de mine însumi, bănuiesc că procurorul militar nu va dori sa mă încurce, nu stau foarte bine cu banii, am și niște probleme medicale cu unul dintre copii și cred că aș putea să fiu în stare să mă apăr și singur după o documentare mai amănunțită!
Încă o dată va mulțumesc și aștept cu interes un răspuns pe tema suspendării permisului

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Pentru circulația cu numere expirate, mai ales de câteva ore, nu se pune problema unei trimiteri în judecată (nu am auzit niciun caz). Dacă sunteți militar, cercetările vor fi preluate de Parchetul Militar din zona dumneavoastră. Nici la ei nu am auzit de vreo trimitere în judecată în astfel de situații. În cel mai rău caz, se va aplica o renunțare la urmărirea penală și nu vă va afecta în carieră și nu veți avea nimic la cazier. De asemenea puteți încerca o apărare pe eroare cu privire la momentul la care dumneavoastră ați crezut că expiră numerele. Faceți copii la toate actele (asigurare, programare pentru înmatriculare etc). Aveți dreptul de a vă angaja un avocat care sa va reprezinte interesele în dosar. Cu privire la suspendarea permisului, nu sunt la curent cu prevederile legale, dar, voi reveni cu un răspuns.

Buna ziua
Am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate de cateva ore.
Mi sa întocmit dosar penal!
Asigurarea era încă valabilă, dosarul pentru înmatricularea mașinii era complet, cu CIV, ITP, asigurare pe un an și programare pentru obținerea numere negre!
Cu riscul de a mă repeta, in momentul opririi aveam valabile doua asigurări pe mașină, cea de la numerele roșii și cealalta făcută pe un an.
Mai menționez faptul că eu circulam crezând că sunt în regulă deoarece, am citit întotdeauna în astea doua luni de numere roșii, data de expirare a asigurării și nu a autorizației provizorii de circulație, crezând că ambele expira in același timp (asigurarea 20.07-19.09/ autorizația 20.07-17.09)
Ce mi se poate întâmpla în cel mai rău caz, menționez că nu am antecedente sau contravenții sau legături cu poliția și sunt militar.
N am reușit să aflu concret daca mi se va retine permisul pe 6luni indiferent daca se va da clasare/neînceperea urmăririi penale.
Mulțumesc!