avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate Delia Cazacu

Activitate Delia Cazacu

Buna ziua! Sunt PFA din 2009- pe coafura, am un post inchiriat intr-un salon. In acel salon suntem 6 PFA, care am inchiriat diferite posturi de lucru (coafura, manichiura, cosmetica).
Recent am fost vizitate de Politia Locala -Biroul Comercial si ni s-a spus ca, din moment ce nici unul din cele 6 PFA -uri nu avem "Aviz de functionare" de la Primarie, avem un termen in care sa facem asta.
Mentionez ca spatiul in care ne desfasuram activitatea are Aviz de functionare, innoit recent (in iulie), iar PFA -urile sunt cu actele la zi.
Nu inteleg ce este acest "aviz de functionare" si cand am cerut lamuriri ni s-a spus ca e in baza unei hotarari locale (emisa anul asta) si ca trebuia sa-l avem de mult timp.
Eu stiam ca doar detinatorii de spatii comerciale trebuie sa aiba acest aviz, nu si PFA-urile care sunt in chirie in acest spatiu, din moment ce atunci cand ne-am inregistrat la ORC am obtinut toate autorizatiile necesare.
Este legal sa ni se impuna obtinerea acestui aviz si in baza carei dispozitii legale se face asta? Am rasfoit L359/2004 privind simplificarea formalitatilor de inregistrare in Registru Comertului a PF, AF, PJ, inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii persoanelor juridice, dar nu am vazut sa fie necesar acest aviz de functionare de la Primarie. De asemenea, cand am inregistrat punctul de lucru in spatiul in care functionez (in 2017), aceasta inregistrare s-a facut in baza Avizului de functionare pe care il detinea proprietarul spatiului inchiriat, nu mi s-a cerut un aviz al PFA-ului. Multumesc!