Practic, pacientele care au trecut prin diferite tratatmente de chimioterapie , radioterapie si prin operatii de mastectomii radicale/ bilaterale, etc,, nu primesc din partea statului nici un suport, asa inteleg eu acel ordin al MSP , corect?
Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind extirpati si nodulii limfatici si jumatate din muschiul pieptului , dupa care a fost necesara continuarea chimioterapiei si a radioterapiei, La sfatul medicului oncolog am depus dosar pentru incadrarea intr un grad de handicap, dupa depunerea dosarului , incadrarea in grad de handicap a fost respinsa de catre comisia de evaluare cu motivarea: " Nu se incadreaza in criteriile medicopsihosociale aprobate prin ordinul 762/31.08.2007 al M.M.F.E.S si ordinul nr. 1992/19.11.2007 al M.S.P., cu modificarile si completarile ulterioare , cap 6 II". Neavand pregatire juridica si fiind intr o situatie delicata din punct de vedere social si psihic, exista posibilitatea de a contesta aceasta decizie a comisiei de evaluare , si care ar fi temeiurile legale, articole de lege, modificari ale legii care nu sunt cunoscute, etc. Va multumesc pentru ajutor !