avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie

Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind extirpati si nodulii limfatici si jumatate din muschiul pieptului , dupa care a fost necesara continuarea chimioterapiei si a radioterapiei, La sfatul medicului oncolog am depus dosar pentru incadrarea intr un grad de handicap, dupa depunerea dosarului , incadrarea in grad de handicap a fost respinsa de catre comisia de evaluare cu motivarea: " Nu se incadreaza in criteriile medicopsihosociale aprobate prin ordinul 762/31.08.2007 al M.M.F.E.S si ordinul nr. 1992/19.11.2007 al M.S.P., cu modificarile si completarile ulterioare , cap 6 II". Neavand pregatire juridica si fiind intr o situatie delicata din punct de vedere social si psihic, exista posibilitatea de a contesta aceasta decizie a comisiei de evaluare , si care ar fi temeiurile legale, articole de lege, modificari ale legii care nu sunt cunoscute, etc. Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:22, 26 Septembrie 2023
Gasiti Ordinil MSP nr. 1992/ 2007 aici: [ link extern ]
La cap.6 II operatia efectuata dvs. nu este mentionata pentru incadrare in grad de handicap. Nu vad cum puteti contesta actul normativ emis de MSP, decizia Comisiei de evaluare fiind in concordanta cu ordinul.
Practic, pacientele care au trecut prin diferite tratatmente de chimioterapie , radioterapie si prin operatii de mastectomii radicale/ bilaterale, etc,, nu primesc din partea statului nici un suport, asa inteleg eu acel ordin al MSP , corect?
Nu am cunostinta de alte prevederi in afara celor mentionate in ordin.
O audienta la seful CJAS ar putea sa va lamureasca suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat handicap cancer la san. Simplu007 Simplu007 Dacă o persoană (vârstă 54, angajată) căreia i a fost extirpat sânul, îi este refuzat certificatul de handicap pe motivul: Nu se incadreaza in ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap Simplu007 Simplu007 Bună ziua, Dacă o persoană (vârstă 54, angajată) căreia i a fost extirpat sânul, îi este refuzat certificatul de handicap pe motivul ca “nu se ... (vezi toată discuția)
Care sunt bolile pt gr de handicap gupy31 gupy31 am avut o nefrectomie partiala la rinchi pt ca am avut o tumoara carcinoma .ma pot i ncadra intrun grad de handicap ?am depus actele si mi sa comunicat ca nu ... (vezi toată discuția)