avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate dcreanga

Activitate dcreanga

In martie 2012, noi, cei 4 mostenitori ai unui apartament, am primit convocarI la conciliere art. 720/1 cod proc civila, de la RADET, pentru facturi emise in perioada nov 2008 - nov 2009. Facturile sunt emise dupa ce noi, mostenitorii, am vandut apartamentul respectiv (oct 2008). In contractul de vanzare se mentioneaza ca transmisiunea proprietatii si a posesiei are loc la data semnarii contractului (9 oct 2008). In fata notarului am dat cumparatorului un dosar cu toate platile la zi catre toti furnizorii de utilitati. In contractul de vanzare se mentioneaza "noi vanzatorii, ne obligam ca odata cu imobilul ce face obiectul prezentului contract sa predam cumparatorului si toate instalatiile de furnizare a utilitatilor (apa, gaze, energie electrica)"
Noul proprietar nu a schimbat contractul pe numele sau, si-a instalat centrala de apartament si s-a deconectat de la RADET. In scrisorile pe care RADET le-a trimis la toti mostenitorii este mentionat numele proprietarului decedat.
Suntem datori fata de RADET? Nu este actualul proprietar datornicul spre care trebuie sa se indrepte RADET?
Acum e clar de-a binelea. Multumesc.
Acum mi-e clar ce am de facut. Ma duc la cei care se ocupa de salarii la locul meu de munca si anunt noul cont in care sa trimita banii. Va multumesc.
Mama fiicei mele nu este de acord cu transferul. De mai bine de 10 ani este pensionata de boala pentru probleme psihice, iar de cativa ani are probleme cu alcoolul. In prezent cheltuieste circa 1/2 din pensie pentru bautura.

Sunt de acord cu fiica mea, dar ma astept la neintelegeri cu mama ei, deci...
Platesc pensie alimentara fiicei mele (majora, studenta). Plata se face in contul de card al mamei. Fiica mea doreste sa transfer pensia in contul ei (sa nu mai fac plata in contul mamei). Eu sunt de acord. Ce trebuie sa fac din punct de vedere legal? Este necesara o actiune in justitie?