avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate ramo77

Activitate ramo77

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
am inteles ca sunt niste formulare -tip pe care va trebui sa le completam; poate chiar si pentru adeverinta; iar daca avem mai multe locuri de munca, adeverinta si de la Administratia Financiara; eu ma duc luni in recunoastere, va tin la curent
Da. Asa este; iar veniturile tot asa se calculeaza, anterior datei de nastere, nu cum aud cum spun multe societati taticilor, ca pana in momentul cand iese din CIG, sotia; multi tatici au salarii mai mari si vor sa intre ei in locul sotiilor, dar sunt dezinformati de cei care lucreaza la resurse umane (cunosc cateva cazuri, mamicile sunt de cateva luni in CIG si vor sa il intrerupa, pentru a permite, normal, taticilor cu salarii mai mari acest lucru - nu generalizez dar aviz celor care patesc la fel -sunt dezinformati; deci, si in cazul mamicilor si a taticilor, 12 luni anterioare datei nasteri copilului, indiferent daca mamica este deja in plata si doreste sa cedeze CIG sotului)
Multumiri pentru raspuns; stiu ca la un moment dat, angajatorul era cel care ii platea efectiv, el ii vira pe card salariatei suma, si isi scadea suma din CAS-UL total pe care trebuia sa il plateasca la stat;
Da, dar daca am mai multe contracte de 2 ore, pe langa cel cu 8 ore, vor plati toti angajatorii?
eu am o fetita de sapte luni, si astept cu interes normele; ca sa imi clarific, si poate si cu ajutorul dumneavoastra, nelamuririle:
se socotesc toate veniturile?si daca am avut conventii civile sau contracte cu doua ore, in afara de cele 8 ore de la functia de baza; se va face suma lor? este vorba de venituri brute sau nete?
si cine va suporta toata suma?angajatorul?
asta e clar, se va aplica pentru toate mamicile legea, si cele aflate deja in plata, in concediu de crestere a copilului;