Dacă am născut și crescut doi copii și am ieșit anticipat la pensie anul trecut (anticipat cu 4 ani și 10 luni),noua lege mă ajută să se reducă cei 4 ani și să se termine penalizarea mai repede?Ce demersuri ar trebui făcute la casa de pensii?
Am lucrat până pe 29 septembrie 2023,am ieșit la pensie anticipată și ieri am primit primele pensii,1471 pe noiembrie și 1521 drepturi restante.Intrebarea mea este dacă trebuia să primesc și ajutorul financiar pentru pensie mică conform O.U.G.168/2022 și card de alimente ?
Mentionez că în luna iulie venitul meu a fost de 1970 salariul și 300 tichete de masă.
La casa de pensii au spus prima dată că nu am dreptul,au adunat venitul din iulie și octombrie și au zis că depășește 3000 de lei,dar nu au împărțit la 2 pentru a fi venitul lunar,apoi la alt ghișeu au spus că am să primesc în decembrie , dacă am dreptul .
Am parcare de domiciliu,contractul trebuia reinnoit pe 27 septembrie dar sotul a uitat si astazi cand am mers sa platim ni s-a spus ca trebuie licitat ca mai este o cerere pentru locul nostru.Mentionez ca nu am intarziat niciodata cu plata,am platit in avans,locul il detinem din 2006 si sotul este cu certificat de handicap accentuat.Ce putem face? Suntem din Piatra Neamt