Va multumesc pentru raspunsuri insa mi se pare ca omiteti un aspect foarte important, faptul ca o saptamana dupa exipirarea contractului eu am lucrat in idee ca urmeaza sa semnez contractul pe perioada nedeterminata, si nu am lucrat impotriva vointei angajatorui :D
Intamplator am cautat mai bine si am discutat cu un expert HR si un profesor universitar de dreptul munci.
Ambele surse mi-au confirmat faptul ca:
1. Daca contractul pe poerioada determinata a expirat iar nici una dintre parti nu a efectual nici un demers pentru a innoi actul, iar munca s-a desfasurat in continuare postul existand in continuare, angajatul se afla sub forma unui contract pe perioada nederminata
2. In situatiile neprevazute expres de codul muncii se aplica reglementarile codului civil, mai exat citez din curs de dreptul muncii de Alexandru Ticlea editura GLOBAL LEX, 2007 "
In ipoteza in care, dupa expirarea termenului, salariatul continua munca, cu acceptul angajatorului, iar postul exista, fiind vacant, desi contractul a incetat, se considera ca s-a incheiat un nou contract, prin tacita reconductiune
." mai departe in nota de subsol se mai mentioneaza faptul ca noul contract nu poate fi decat pe perioada nedeterminata si a se vedea Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Dreptul Muncii pag. 117.
3. Atat expertul HR cat si profesorul unviersitar mi-au confirmat sansele mari de a avea castig de cauza in instanta, invocand numeroase exemple din practica, si mentionant elemente precum faptul ca statul sanctioneaza
neglijenta angajatorului, si da
castig de cauza partii dezavantajate (angajatul).
In final, mai mentionez ca eu nu vreu sa am un loc de munca unde nu sunt dorit, ci doar recunoasterea drepturilor. va dati semana ca nu e o situatie convenabila in momentul de fata sa imi fi lasat jobul anterior full time pentru garantia unui job nou, mascat de aceasta mica formalitate (contract determinat initial), si in prezent obligat sa ikmi caut job nici macar stiind ca aceasta situatie urmeaza...
Va multumesc pt sprijin, recomand rasopunsuri mai bine cercetate pentru a nu induce in eroare oamenii cu cunostinte reduse, mai ales pe acest tip de subiecte foarte importante.
Cer scuze daca nu am fost destul de clar initial in explicatii.