avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate madalina03

Activitate madalina03

Răspuns la discuția pensie de intreþinere
buna seara si multumesc pentru raspuns,as mai avea o nelamurire:actiunea pentru majorare a pensiei de intretinere am introdus-o pe 2 noiembrie 2008,s-a judecat pe 5 decembrie si am primit sentinta acasa pe 22 decembrie 2008.Pana acum nu am primit nici o suma baneasca de la tatal meu,desi in sentinta era specificat sa imi fie acordate drepturile banesti cu data introducerii actiunii.intrebarea mea este:in cazul nefericit in care nu imi parvin banii de la tatal meu,cat timp ar trebui sa astept ca sa fac plangere penala ,doua luni de la data primirii sentintei acasa sau as putea sa faca aceasta plangere chiar si acum?multumesc din nou,o seara buna!
buna seara!as dori sa stiu daca o sentinta civila de stabilire a pensiei de intretinere la un copil, mai trebuie sa merg la Tribunal cu ea la secretariat si sa duc niste timbre ca sa devina definitiva?mentionez ca a trecut mai mult de o luna de cand am primit-o la domiciliu si nu s-a facut recurs,iar acum,cei de la Casa jud.de pensii nu vor sa accepte sentinta ca sa-i retina tatalui din pensie ,decat daca este definitiva.Va intreb aceasta pentru ca o prietena mi-a zis ca nu mai este necesar ca sentinta sa fie definitiva ca nu se mai obisnuieste acuma,mai ales ca in contextul sentintei se specifica ca este definitiva.multumesc.
buna seara!in urma cu doua luni l-am chemat in judecata pe tatal meu pentru majorarea pensiei alimentare si am cerut judecatoriei sa ii solicite veniturile de la Casa judeteana de pensii intrucat tatal meu este pensionar.sunt studenta si avand un examen partial nu m-am putut prezenta la judecata si am primit sentinta acasa insa in ea nu este specificat faptul ca pensia sa-mi fie platita pe cupon postal si veniturile au fost aduse direct de tatal meu ,nu au fost trimise de Casa judeteana de pensii.As dori sa intreb daca este posibil sa ma adresez personal Casei de pensii si sa cer sa-mi fie trimisa pensia la domiciliu prin cupon postal si daca este legal sa cer aceasta pentru ca nu cred ca tatal meu imi va plati lunar pensia cuvenita.As dori sa mai intreb daca trebuie sa merg personal la Casa de pensii sau pot trimite cererea insotiita de toata documentatia prin scrisoare recomandata cu aviz de primire?Va multumesc,Madalina.
Buna ziua! Ma numesc Madalina si sunt studenta in anul 1 la Universitatea de Vest din Timisoara.Saptamana trecuta l-am chemat in judecata pe tatal meu pentru majorarea pensiei alimentare care este in prezent de 70 ron si pe care nu am mai primit-o din luna mai.Cand am inregistrat cererea am ramas foarte uimita ca doamna de acolo nu a vrut sa-mi primeasca dosarul din cauza ca era incomplet si anume lipsea cuponul de pensie al tatalui meu,cerandu-mi ori sa aduc un cupon de pensie ori sa anexez la cerere numarul de dosar(de pensionare)al tatalui meu.I-am explicat doamnei respective ca nu am cum sa fac rost de cupon ,intrucat tatal meu nu vorbeste cu mine de aproape 8 ani si in nici un caz nu este interesat sa-mi plateasca pensie alimentara.Doamna mi-a acceptat in cele din urma cererea dar mi-a spus ca Judecatoria nu este obligata sa ceara Casei de Pensii Judetene cuantumul pensiei tatalui meu si ca eu trebuie sa fac dovada veniturilor acestuia,in caz contrar,pensia alimentara va fi foarte mica intrucat va fi calculata in functie de salariul minim pe economie.As dori sa va intreb daca este legal ca Judecatoria sa nu ceara veniturile paratului chiar daca am specificat acest lucru in cerere si daca intr-adevar asa este ,ce demersuri trebuie sa fac pe langa Casa de Pensii ca sa pot intra in posesia unei adeverinte cu cuantumul pensiei ?As vrea sa va mai spun ca in urma cu 3 ani cand am trecut prin asa ceva ,Judecatoria a cerut la firma unde lucra tatal meu adeverinta de venit si respectiva firma a trimis-o si nu a fost nici un fel de problema.Oare de atunci s-a schimbat legea?Vreau sa va mai spun ca mama mea are o cunostinta care i-a spus ca nu am nici un drept sa cer eu Casei de Pensii adeverinta de venit a tatalui meu intrucat suma respectiva este confidentiala .Va multumesc anticipat pentru raspuns,o zi buna!