avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate Kinga 67

Activitate Kinga 67

Este o situatie neplacuta. Debitorul solicita banii iar creditorul nu are de unde sa i dea. Este vb de o suma considerabila, avand in vedere ca executarea merge inainte de cateva luni bune si se pare ca va mai merge

Kinga 67 a scris:

Da, i am scris pe e mail dar nu raspune.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, trimiteti executorului o cerere scrisa cu privire la aceste aspecte, luati nr de inregistrare, asteptati raspunsul si in functie de acestea, formulati plangere penala.



Da, i am scris pe e mail dar nu raspune.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, trimiteti executorului o cerere scrisa cu privire la aceste aspecte, luati nr de inregistrare, asteptati raspunsul si in functie de acestea, formulati plangere penala.

S a dispus desfiintatea executarii silite si anularea tuturor actelor emise in cadrul executarii silite ce face obiectul dosarului

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, trebuie vazuta hotararea instantei din contestatia la executare. Daca nu a fost anulata executarea insasi ci numai anumite acte de executare, executarea continua cu refacerea actelor anulate.

Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema. Executarea silita pentru pensie intretinere copil major a fost declarata nelegala de catre instanta. Executoril a oprit platile catre creditor dar nu a oprit executarea. Debitorul solicita banii de la creditor dar acesta nu i a primit. Sumele executate se opresc in continuare in contul executorilui, iar acesta nu raspunde la nici o forma de apel. Cum si cine are obligatia sa ceara executorului oprirea executarii si cum se pot recupera banii din contul executorilui ?
Cum se procedeaza in aceasta situatie ?
Buna ziua. Pensie comunitara.
Doresc o lamurire, daca ma poate ajuta cineva. Beneficiez de pensie din sistemul public de pensii din Romania, avand un stagiu de cotizare de 35 ani. In prezent lucrez in Olanda. As avea trei intrebari.
Pot sa solicit revizuirea dreptului de pensie ? Si daca da, ce inseamna mai exact, " in aplicarea regulilor europene " ?
Pot sa solicit revizuirea dreptului de pensie inainte de implinirea varstei de pensionare in Olanda, respectiv 67 ani, fiind deja la pensie in Ro ?
Mai exact cum se interpreteaza fraza " dupa calcularea pensiei comunitare, aceasta se compara cu pensia nationala in plata si se acorda pensia stabilita in cuantum mai avantajos " ? Adica voi primi doar pensia din Romania sau doar pensie din Olanda ?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am calitatea de imprumutat intr un contract de nevoi personale cu ipoteca, obtinut impreuna cu fostul sot in urma cu mai multi ani. In evidentele bancii, fostul sot este mentionat ca fiind tirularul. Contul in care se face plata ratelor este pe numele lui. Am solicitat bancii in repetate randuri sa mi deschida cont pe numele meu pentru ca eu platesc integral ratele. Au invocat multe argumente si in final nu se poate. In aceasta situatie intrebarea este, daca voi plati doar jumatate din rata, adica partea mea sa zicem, ce se va intampla, banca se va indrepta asupra ipotecii sau asupra tirularului ? Pentru ca titularul nu este in imposibilitate de plata, ci pur si simplu nu vrea sa plateasca.
Mentionez ca eu nu locuiesc in apartament si sunt in asteptarea primului termen pentru partaj. Efectiv nu stiu cum sa procedez pana la finalul partajului, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ma intereseaza in mod special ce se intampla si cum daca rata va fi achitata partial, de catre mine. Daca apartamentul se va executa silit, ma pot opune ? Ajuta cu ceva faptul ca eu am platit ?
Multumesc
Fostul sot are un dosar pe rol pentru indreptare eroare materiala dosar electronic. Parata in acest dosar este cea de a doua sotie cu care s a casatorit dupa ce am divortat. Nu am facut partajul inca, apartamentul este bun comun iar eu nu locuiesc in tara si am crezut ca este vorba de inscrisuri in cartea funciara. Nu stiu ce inseamna si sunt ingrijorata ca ar putea face ceva nelegal.

gi-jane2 a scris:

Nu are legatura cu întrebarea dvs.
Dacă vreți, povestiți de la inceput care e treaba.

Multumesc. Dar nu inteleg ce inseamna formularea "indreptare eroare materiala dosar electronic "

gi-jane2 a scris:

cota unuia dintre coproprietari a devenit cumuna cu a sotului sau, nu afecteaza pe celalalt proprietar, deci nu trebuia acordul lui.

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Este legal inscrierea in cartea funciara a unei terte persoane sub conventie matrimoniala fara acordul ambilor proprietari ? In ce conditii se poate face aceasta inscriere ?
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile lamuritoare

gi-jane2 a scris:

Pt titlul executoriu, a intervenit prescriptia.