avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate Mousek43

Activitate Mousek43

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta i-am intrebat si eu. Cine, cand si cum a fost comunicata acea taxa catre proprietari. Urma sa ma sune tov. presedinte, insa nu a binevoit. Intre timp s-au emis consumurile pe luna septembrie si pare ca au renuntat la taxa, nu e inclusa in suma, asa cum se laudau in notificarea cu pricina.

unadministrator a scris:

Taxa a fost propusa si adoptata cu majoritatea proprietarilor in adunarea generala? Redactarea unor doc catre proprietari intra in atributiile președintelui. Raman costul hartiei si al printarii. Aici depinde de cum se platesc la dv in asociatie consumabilele

eugenoctavian1968 a scris:

Dacă au documente justcative eletpot cere prețul înscris în aceste esc.
Dar mai există și taxa pe omenie...
Dacă tu, președinte de asociație, te pretezi la a lovi un om aflat în dificultate financiară, cu un asemenea preț pentru o foaie de hârtie inutilă, asta spune ceva despre tine...
Au mai fost cazuri în care s-a cerut 10 lei pentru o copie xerox, dar copia era după niște documente sensibile, care l-ar fi dus după gratii pe domnu' administrator!
Erau foarte prețioase!

Nu e prin executor sau avocat, e doar o foaie semnata si stampilata de tovarasul presedinte.

DinuX a scris:

70 lei poate fi o notificare transmisa prin executor. Notificarea este primul pas in vederea actionarii in instanta.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa o fi, doar ca atunci cand timp de 6 luni ti se incarca consumul cu +650 lei/luna deoarece au schimbat liftul cu bani pe care nu ii aveau, mai apar si dezechilibre in bugetul familiei.
Si daca au tiparit notificarea la o firma, cum sa ceri 70 de lei, ca doar nu-si pot pune adaos comercial.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In curand o sa fie ei mai scumpi decat avocatii, sa inteleg ca ei pot stabili cat vor ei acolo pentru orice?
Sa pui o foaie intr-o cutie postala, fara plic, fara confirmare de primire si sa mai ceri si bani, mi se pare nesimtire. Nici un furnizor de servicii nu cere bani pentru ca te notifica ca nu ti-ai platit factura.
Buna ziua,
Poate asociatia de proprietari sa introduca/perceapa taxa pentru "redactare si transmitere notificare, taxa care este de 70 lei? (pentru o foaie A4:)
Acesta este textul:
"Costul redactarii si transmiterii somatiei/notificarii este de 70 lei, ce va fi inclus pe urmatoarea lista de consum in campul alte cheltuieli".
Este vorba despre o notificare, am o restanta de max 30 de zile (1000 lei) si pt care evident ca se calculeaza penalitati pe care le voi platii.
Dar cum poate asociatia cere bani pentru servicii de redactare document? Mai mult, restanta esta afisata la avizier, ce rost are sa imi puna o foaie in cutia postala care spune acelasi lucru, dar pentru care cer 70 de lei? Mie mi se pare ilegala!

Multumesc,
Lucian