avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa redactare si transmitere notificare/somatie - 70 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa redactare si transmitere notificare/somatie - 70 lei pt o foaie A4

Buna ziua,
Poate asociatia de proprietari sa introduca/perceapa taxa pentru "redactare si transmitere notificare, taxa care este de 70 lei? (pentru o foaie A4:)
Acesta este textul:
"Costul redactarii si transmiterii somatiei/notificarii este de 70 lei, ce va fi inclus pe urmatoarea lista de consum in campul alte cheltuieli".
Este vorba despre o notificare, am o restanta de max 30 de zile (1000 lei) si pt care evident ca se calculeaza penalitati pe care le voi platii.
Dar cum poate asociatia cere bani pentru servicii de redactare document? Mai mult, restanta esta afisata la avizier, ce rost are sa imi puna o foaie in cutia postala care spune acelasi lucru, dar pentru care cer 70 de lei? Mie mi se pare ilegala!

Multumesc,
Lucian
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
Mousek43, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:21, 13 Octombrie 2023
6 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va notifica prin avocat va lua 350:)
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In curand o sa fie ei mai scumpi decat avocatii, sa inteleg ca ei pot stabili cat vor ei acolo pentru orice?
Sa pui o foaie intr-o cutie postala, fara plic, fara confirmare de primire si sa mai ceri si bani, mi se pare nesimtire. Nici un furnizor de servicii nu cere bani pentru ca te notifica ca nu ti-ai platit factura.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costul redactarii nu este bagat de ei cei din asociatiei. Poate au mers la o firma ei neavand imlrimanta si au redactat-o si li s-a dat bon , chitanta factura sau este facut prin avocat.
Altfel nu o.pot baga ca nu au justificare.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa o fi, doar ca atunci cand timp de 6 luni ti se incarca consumul cu +650 lei/luna deoarece au schimbat liftul cu bani pe care nu ii aveau, mai apar si dezechilibre in bugetul familiei.
Si daca au tiparit notificarea la o firma, cum sa ceri 70 de lei, ca doar nu-si pot pune adaos comercial.
4 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti adresa scrisa catre presedintele asociatiei de proprietari si solicitati lamurii pentru cei 70 lei si pentru ce nu va mai convine.
Daca o fi scris cineva de la zero ....

Alte discuții în legătură

Bună ziua. președinta asociației ne a anunțat azi ca din ... Loredana6 Loredana6 Bună ziua. Președinta asociației ne a anunțat azi ca din cauza celor restanțieri începând de mâine va sista curățenia și funcționarea liftului ... (vezi toată discuția)
Problema cu acopersiul // asociatie de locatari Adrianeus Adrianeus Buna ziua, Am o problema cu o asociatie de proprietari din Oradea, locuiesc la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, este un bloc vechi, are cam 40 si ceva de ... (vezi toată discuția)
Am primit o notificare de la primărie că voi fi amendat pentru neluarea măsurilor în scopul constituirii fondurilor de rulment și reparații. eu nu am funcție în asociație, pot fi amendat? marianliviuh marianliviuh Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc cu asociație de proprietari constituita, președinte, administrator... tot tacâmul cum scrie la lege. Am ... (vezi toată discuția)