avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa redactare si transmitere notificare/somatie - 70 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa redactare si transmitere notificare/somatie - 70 lei pt o foaie A4

Buna ziua,
Poate asociatia de proprietari sa introduca/perceapa taxa pentru "redactare si transmitere notificare, taxa care este de 70 lei? (pentru o foaie A4:)
Acesta este textul:
"Costul redactarii si transmiterii somatiei/notificarii este de 70 lei, ce va fi inclus pe urmatoarea lista de consum in campul alte cheltuieli".
Este vorba despre o notificare, am o restanta de max 30 de zile (1000 lei) si pt care evident ca se calculeaza penalitati pe care le voi platii.
Dar cum poate asociatia cere bani pentru servicii de redactare document? Mai mult, restanta esta afisata la avizier, ce rost are sa imi puna o foaie in cutia postala care spune acelasi lucru, dar pentru care cer 70 de lei? Mie mi se pare ilegala!

Multumesc,
Lucian
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
Mousek43, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:21, 13 Octombrie 2023
Nu e prin executor sau avocat, e doar o foaie semnata si stampilata de tovarasul presedinte.

DinuX a scris:

70 lei poate fi o notificare transmisa prin executor. Notificarea este primul pas in vederea actionarii in instanta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta i-am intrebat si eu. Cine, cand si cum a fost comunicata acea taxa catre proprietari. Urma sa ma sune tov. presedinte, insa nu a binevoit. Intre timp s-au emis consumurile pe luna septembrie si pare ca au renuntat la taxa, nu e inclusa in suma, asa cum se laudau in notificarea cu pricina.

unadministrator a scris:

Taxa a fost propusa si adoptata cu majoritatea proprietarilor in adunarea generala? Redactarea unor doc catre proprietari intra in atributiile președintelui. Raman costul hartiei si al printarii. Aici depinde de cum se platesc la dv in asociatie consumabilele

eugenoctavian1968 a scris:

Dacă au documente justcative eletpot cere prețul înscris în aceste esc.
Dar mai există și taxa pe omenie...
Dacă tu, președinte de asociație, te pretezi la a lovi un om aflat în dificultate financiară, cu un asemenea preț pentru o foaie de hârtie inutilă, asta spune ceva despre tine...
Au mai fost cazuri în care s-a cerut 10 lei pentru o copie xerox, dar copia era după niște documente sensibile, care l-ar fi dus după gratii pe domnu' administrator!
Erau foarte prețioase!

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Putea să vă ia banii din Fondul de Rulment, după care sa Reîntregească acel Fond al dvs. după plata întârziată. Cf Legii ei Rețin și un Fond de Rulment la fiecare locatar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. președinta asociației ne a anunțat azi ca din ... Loredana6 Loredana6 Bună ziua. Președinta asociației ne a anunțat azi ca din cauza celor restanțieri începând de mâine va sista curățenia și funcționarea liftului ... (vezi toată discuția)
Problema cu acopersiul // asociatie de locatari Adrianeus Adrianeus Buna ziua, Am o problema cu o asociatie de proprietari din Oradea, locuiesc la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, este un bloc vechi, are cam 40 si ceva de ... (vezi toată discuția)
Am primit o notificare de la primărie că voi fi amendat pentru neluarea măsurilor în scopul constituirii fondurilor de rulment și reparații. eu nu am funcție în asociație, pot fi amendat? marianliviuh marianliviuh Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc cu asociație de proprietari constituita, președinte, administrator... tot tacâmul cum scrie la lege. Am ... (vezi toată discuția)