Am o problema cu o asociatie de proprietari din Oradea, locuiesc la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, este un bloc vechi, are cam 40 si ceva de ani si acoperisul este pur si simplu spart, atunci cand ploua apa curge pe scara si se si imbiba peretii cu apa. Am filmat si cu telefonul.
Problema mai mare este ca tiglele sunt din azbest, ele fiind sparte, sanatatea noastra este pusa in pericol si dupa cum stim bine totii azbestul a fost interzis de catre comisia europeana inca din 1 ianuarie 2005 pentru ca fibrele de azbest sunt cancerigene dar noi in August 2021 inca il avem pe acoperis in Oradea, nu mi se pare normal.
De 1 an de zile m-am tot dus sa ma plang la presedintele de asociatie, au venit diferiti oameni pentru a ne da un pret pentru reparatie dar pur si simplu refuza pe toata lumea pentru scuza "e prea scump" dar nici nu aduna bani, ar putea aduna 50 de lei per apartament dar el nu aduna nici macar 1 leu pentru reparatii, pur si simplu nu ii pasa.
Ce as putea sa fac mai departe de aici? din nou spun, sanatatea noastra este pusa in pericol din cauza azbestului spart.
Puteti actiona în judecata asociația ca sa va recuperați banii după ce reparații dvs.
Apelati la avocat ca sa ii notifice mai înainte de proces.
O.sa stie avocatul ce are de făcut în mod normal.
Varianta cu instanta de judecata nu solutioneaza in timp util esenta problemei
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari are obligatia sa constituie si sa actualizeze fond de rulment si de reparatii
Initial notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia asigurarii sytarii tehnice a partii comune de condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca in termenul legal,presedintele de asociatie nu raspunde la sesizare,sesizati oficial serviciul specializat din primarie care legal,ar trebui sa dispuna respectarea si aplicarea dispozitiilor in vigoare
Multumesc pentru raspunsuri si imi cer scuze pentru raspunsul meu intarziat, sunt foarte stresat in legatura cu aceasta problema si am tot cautat solutii. Problema e ca presedintele de asociatie doar pierde timpul si nu face nimic, iar sa platesc eu tot acoperisul, m-ar costa undeva la 10K lei, bani de care nu dispun. Voi incerca sa fac o plangere la primarie.... poate acolo ma asculta cineva