avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperisul balconului de la ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperisul balconului de la ultimul etaj

Bună ziua,

Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute persedintele blocului şi administratorul mi-au spus să schimb acoperisele balcoanelor pentru că aparent unei vecine de la etajul 7 sau 8 îi plouă pe izolaţie (?). Iniţial am fost de acord, cu condiţia să contribuie şi vecina care are probleme.
Aceştia au discutat cu cei ce realizează izolaţia termică şi au venit cu un preţ. Problema e că preţul nu este justificat - 1200 lei/balcon, iar fiecare balcon are 3.5mp2. Ei vor să schimbe fostul acoperiş de azbociment cu unul de tablă zincată şi efectiv nu ies calculele, plus că nici vecina nu vrea să plătească, aşadar toată suma trebuie să o plătesc eu.

Preşedintele şi administratorul au spus că dacă nu plătesc, vor plăti din banii asociaţiei iar cheltuielile le vor pune pe întreţinere. Oricum ar fi, eu trebuie să plătesc suma întreagă.

Am două întrebări: Acoperişul ultimului balcon este parte comună? Iar în caz că aceştia îmi trec la întreţinere 2400 lei cui trebuie să mă adresez?

Sunt presat de timp pentru că vor începe cât de curând să demonteze schelele.

Mulţumesc anticipat.

Balconul este închis - cu placa de beton, iar pe acesta este montat acoperişul.
Cel mai recent răspuns: CriGalan , utilizator 10:08, 30 Septembrie 2023
1. Fațada blocului, terasa, copertinele balcoanelor sunt părți comune, iar reparația se suporta de toți membrii asociației. Copertina balconului de la ultimul etaj, face parte din terasa.
2. Plăţile pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune se fac din fondul de reparaţii.
Acoperisul balconului dv. este parte comuna. In proprietatea dv. individuala nu este decat interiorul balconului, vorbind despre podea si tavan.
Orice suprafata exterioara este proprietate comuna.
Similar, daca nu aveati un acoperis separat de terasa propriu-zisa si nedespartit de atic, ar fi fost un balcon pe terasa deasupra celui al dv., aceea nu era proprietate comuna?
E acelasi lucru.

Deci, ori ca acoperisul ultimului balcon este separat de terasa prin atic, ori ca face parte integranta din terasa, el este proprietate comuna.
Asta daca nu v-ati facut singur acest acoperis. In acest caz ar fi al dv.

Vedeti ca si acestea intra in reabilitare, aveti grija sa nu fie vreo smecherie de-a executantului lucrarii....!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
elga50, moderator
Mulţumesc pentru răspuns. Ce fac totuşi dacă mă trezesc cu cheltuieli suplimentare la plata întreţinerii, cui trebuie să mă adresez ?
Repartizarea costurilor parti comune se realizeaza tuturor proprietarilor in functie de cota indiviza- indiferent de vointa proprietarilor
Daca vi se impune intreaga suma strict dvs,in temeiul disp art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007
formulati contestatie la lista de intretinere in termen de 10 zile de la a isarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Preventiv adresati-va biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei de care apartineti.
Intrebati simplu: "cine trebuie sa repare acoperisul balconului de la ultimul etaj?".

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)
Acoperisul balconului albus_ramona albus_ramona Buna ziua.As dori sa stiu daca acoperisul balconului este sau nu parte comuna a blocului.Acum de cateva zile am izolat termic blocul iar deasupra balcoanelor ... (vezi toată discuția)