avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperisul balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperisul balconului

Buna ziua.As dori sa stiu daca acoperisul balconului este sau nu parte comuna a blocului.Acum de cateva zile am izolat termic blocul iar deasupra balcoanelor necesita punerea unei bucati de tabla pentru a nu se scurge apa direct pe fatada blocului,iar o parte locatarii partii respective nu vor sa contribuie la plata tablei deoarece sustin ca aceasca ii revine doar proprietarului de la etajul 4
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:53, 29 Martie 2012
Acoperisul balconului de la ultimul etaj este, ca si terasa, parte comuna, asa incat toti proprietarii trebuie sa participe la cheltuiala respectiva.
va multumesc mult si sper sa reusesc sa ii conving ca nu au dreptate
Argumentul principal pe care il puteti aduce este ca absolut tot ce este exterior apartamentului se constituie in proprietate comuna, mai putin spatiul usii si al ferestrelor care sunt in exclusivitate proprietatea individuala.
Proprietatea individuala este peretele interior, fata cealalta a zidului, podelei, tavanului este fie proprietatea individuala a vecinului, fie proprietate comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul acoperisului balconului si aticurilor? Mihai SG Mihai SG Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc construit in 1967, are 8 etaje si inca se tine bine :), este genul de bloc cu balcoane de 11 m lungime. Terasa are la ... (vezi toată discuția)
Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)