avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ...

Buna ziua,

Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost proiectat si construit).Acoperisul balconului este delimitat de acoperisul terasei printr o imbinare gen bordura inalta.

La momentul reparatiei terasei de deasupra blocului ( la care au contribut toti locatarii) presedintele asociatiei nu a luat in calcul si suprafata terasei care se prelungeste deasupra balconului de la et.4 – pe motiv ca nu e parte comuna.

La sesizarea mea scrisa, el mi-a raspuns ,,terasa blocului este delimitata de balcon printr un atic-deci acoperisul balcoanelor de la ultimul etaj nu face parte din suprafata comuna, deci cheltuiala apartine fiecarui proprietar,,

Eu am gasit pe net alta opinie ca ,, suprafata exterioara apartamentului ( indiferent ca este perete de hol, fatada, terasa ) apartine proprietatii comune. Pentru balcon, este proprietate individuala numai peretele din interiorul acestuia,,.
Terasa ( inclusiv acoperisul balcoanelor de la utimul etaj) este proprietate comuna, iar orice lucrare pe proprietatea comuna se realizeaza de catre asociatia de proprietari.

Ma puteti ajuta cu o clarificare?
Are dansul dreptate sau nu?

Daca am eu dreptul sa solicit reparatia acoperisului de pe balcon de catre asociatie, ma putet ajuta cu articolul respectiv sa pot face o solicitare?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:21, 22 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat in proiectul tehnic si cartea tehnica a constructiei este consemnat ca balcoanele de la ultimul nivel beneficiaza de acoperis la nivelul acoperisului condominiului,atunci reprezinta parte comuna,respectiv intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari sa asigure starea tehnica a acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Reparație terasã / cine plãtește? gimli gimli Este vorba de o terasă la ultimul etaj (et8) al unui bloc vechi. Deasupra terasei este cerul liber, iar pardoleala terasei este și plafonul unui ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)