avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate Etrius

Activitate Etrius

Va mulțumesc mult ! Sănătate vă doresc!

Cornel Vasile a scris:

Adresati-va direct conducerii si invocati textele de lege mai sus mentionate.

Bun. In aceat caz este vina secretarei, practic a uitat sa mă scutească de impozit. Cum pot să imi recuperez impozitul pe venit? Cui mă adresez?
Buna ziua, sunt învățătoare de 3 ani . Am handicap accentuat, iar la prima scoala am fost scutita de impozit pe venit si am primit indemnizația de handicap, insa la a doua am dus certificatul de handicap insa secretara a spus ca trebuie sa primesc doar indemnizatia, si ea nu stie de altceva, iar acum dupa un an, i am spus din nou, si a zis ca da, a intrebat o jurista și într-adevăr sunt eligibilă pentru scutirea de impozit.
Cum imi pot recupera banii pierduti pe impozit pe anul precedent, avand in vedere că am avut certificatul de handicap depus la secretariatul scolii, însă doamna nu a stiut sa mi ofere această facilitate fiscală?
Acum imi spune sa depun o cerere pentru a fi scutită de impozit
Este vina ei, sau a mea, că nu am depus vreo cerere in acest sens oricum?ai era necesară vreo cerere separată pentru scutirea de impozit, dacă deja am primeam indemnizația?
Iar la scoala precedenta nu a fost nevoie de vreo cerere ci doar de actul doveditor