Am citit și OUG 195/2002 și legea 92/ 2007 și nu am găsi nimic din ce susțineți sau credeți dvs.
De aia nu ați dat nici un link doveditor.
Taxiurile nu au stații și traseu fix pe care sa
oprească din stație în stație
latka a scris:
Am citit și OUG 195/2002 și legea 92/ 2007 și nu am găsi nimic din ce susțineți sau credeți dvs.
3) Serviciile de transport public local de persoane cuprind:
a) transport prin curse regulate;
b) transport prin curse regulate speciale;
Banner Lege5
Acesta este un fragment din Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local. Cumpăraţi documentul în formă actualizată sau alegeţi un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată, fără mesaje publicitare.
c) transport cu autoturisme în regim de taxi;
V-am pus un copy/Paște din lege.Însă e f ușor de găsit
OG 195 art 6 Alin 2 Asta,din ce știu face parte din regula.entul de aplicare a codului rutier.
Iar ceea ce v-am postat până acum sunt doar contraargumente la ceea ce ați spus cum cw serviciul de taxi nu face parte din serviciul de transport public de persoane.
Referitor la stațiile de taxi,tot în legislația rutierw exista indicator de statie taxi ,indicator ce este montat înaintea fiecărui loc de așteptare pt îmbarcare debarcare clienți
latka a scris:
V-am dat integral, textul de lege, dvs. nu l-ați citit și postați tot felul de lucruri care nu au legătură cu legea, respectiv regulamentul de aplicare a codului rutier.
Art. 131 se referă clar la transport public cu stații.
Citiți și legea 38/2003 și arătați unde scrie că taxiurile au stații.
Lastony a scris:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Poliția a greșit în acest caz, dacă respectivul vehicul nu făcea parte din transportul public de persoane, conform legii 92/2007, adică era un taxi.
V-am dat integral, textul de lege, dvs. nu l-ați citit și postați tot felul de lucruri care nu au legătură cu legea, respectiv regulamentul de aplicare a codului rutier.
Art. 131 se referă clar la transport public cu stații.
Citiți și legea 38/2003 și arătați unde scrie că taxiurile au stații.
Lastony a scris:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Poliția a greșit în acest caz, dacă respectivul vehicul nu făcea parte din transportul public de persoane, conform legii 92/2007, adică era un taxi.
Transportul public local de persoane e definit de niște condiții:
[ link extern ] /
Iar art. 131 nu e din OUG 195/2002 , ci din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 , care e din HG 1391/2006.
La alin 1 din acel articol e vorba de stații pentru mijloace de transport public cu alveola. Taxiurile nu au stații, nu merg pe un traseu fix și opresc în stații pe un traseu prestabilit.
La alin 2 e vorba de stații de tramvai cu sau fara refugiu.
Articolul 131
(1) La apropierea de o statie pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveola, din care conducatorul unui astfel de vehicul semnalizeaza intentia de a iesi, conducatorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat sa reduca viteza şi, la nevoie, sa opreasca pentru a-i permite reintrarea în trafic.
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligati sa acorde prioritate de trecere pietonilor aflati pe partea carosabila pentru a urca în tramvai sau după ce au coborat din acesta, dacă tramvaiul este oprit în statie fără refugiu.
Asa ca acea regula de cod rutier nu se referă la prioritatea taxiurilor ce ies din alveola.
Nu se aplica, taximetria nu este transport public de persoane.