Doresc sa construiesc un tip de gard care nu necesita autorizare (din stalpi metalici din teava rectangulara si plasa) cu care sa imprejmuiesc toate laturile proprietatii. Gardul actual este foarte degradat. Voi face pe cheltuiala mea, trebuie sa cer acord de la vecini? Daca da, sub ce forma?
Pot resping dosarul chiar daca ei au cerut abuziv un document? Mi se pare incredibil sa fie adevarat
Mai nou am vazut ca e ceva leglementare prin care se contesta la comisia superioara, nu la instanta
Aș dori să vă solicit ajutorul și consultanța într-o problemă juridică cu care mă confrunt în prezent. În cadrul procesului de emitere a unui certificat de handicap pentru o mama mea diagnosticată cu schizofrenie, am întâmpinat dificultăți în relația cu Comisia de Handicap.
Conform criteriilor medico-psihosociale, persoana în cauză se încadrează să primească certificatul de handicap, având un scor GAFS<20 și locuind singură. Cu toate acestea, Comisia de Handicap a insistat asupra unei puneri sub interdicție, deși aceasta nu mai este conformă cu legislația din 2013 (au spus ca e irelevant GAFS)
Am primit o adresă scrisă în care mi se cere să trimit documentația referitoare la punerea sub interdicție sau nu vor putea solutiona dosarul.
Dacă vă confruntați sau ați întâlnit situații similare sau aveți cunoștințe juridice relevante, vă rog să mă ajutați.
Ca si proprietar/asociatie, putem solicita constructorului copie dupa actele care au stat la baza autorizarii?
Daca da, care este baza legala?
Mentionez ca dezvoltatorul a fost rugat printr-o adresa sa ne spuna care este locul desemnat pentru deseuri, insa a raspuns sa cautam in documente si acestea nu se afla la asociatie. (probabil s-au ratacit in schimbul de presedinti...)
De asemenea, sunt motive sa credem ca a schimbat destinatia unor spatii prevazute initial in proiect.
Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: in ce text legislativ este prevazuta obligatia unui dezvoltator de ansambluri rezidentiale, de a asigura si un spatiu pentru colectarea deseurilor.
Locuiesc intr-un bloc unde nu stie nimic de acest lucru, se utiliza un loc de parcare, insa si acela a fost cumparat de curand