avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap psihic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap psihic

Buna ziua!

Aș dori să vă solicit ajutorul și consultanța într-o problemă juridică cu care mă confrunt în prezent. În cadrul procesului de emitere a unui certificat de handicap pentru o mama mea diagnosticată cu schizofrenie, am întâmpinat dificultăți în relația cu Comisia de Handicap.

Conform criteriilor medico-psihosociale, persoana în cauză se încadrează să primească certificatul de handicap, având un scor GAFS<20 și locuind singură. Cu toate acestea, Comisia de Handicap a insistat asupra unei puneri sub interdicție, deși aceasta nu mai este conformă cu legislația din 2013 (au spus ca e irelevant GAFS)

Am primit o adresă scrisă în care mi se cere să trimit documentația referitoare la punerea sub interdicție sau nu vor putea solutiona dosarul.

Dacă vă confruntați sau ați întâlnit situații similare sau aveți cunoștințe juridice relevante, vă rog să mă ajutați.

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:42, 27 Februarie 2024
Comisia de expertiză a DGASPC îi poate respinge cererea mamei de încadrare în grad de handicap.
Dacă dupa respingere, veți contesta în instanță decizia comisiei de la DGASPC, tot la o expertiză medico-legala veți ajunge, iar cei de la comisie cunosc foarte bine acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Pot resping dosarul chiar daca ei au cerut abuziv un document? Mi se pare incredibil sa fie adevarat
Mai nou am vazut ca e ceva leglementare prin care se contesta la comisia superioara, nu la instanta
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2024
Simplutilizator, utilizator
Începând cu data de 18-05-2023, Comisia Superioară de Evaluare din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, va soluționa, prin admitere sau respingere, contestațiile formulate în condițiile prevăzute la art. 87, alin. (5), la certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisiile de evaluare, și transmite soluția comisiilor de evaluare județene.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~