Daca ma trezesc cu datorii le pot esalona? Daca contractul nu a fost inregistrat nu inteleg cum sa fie vina mea? Nu m am nascut contabil sau detectiv ei pe site spun ca sunt legali.Iar cand am lucrat la ei am lucrat 8 ore cu o ora pauza .La fel mi se spunea ce sa fac ca la un job. Daca era de colaborare alegeam eu cate ore sa lucrez. Deci cum ar putea fi vina mea?
La mine pe constract scrie ,,contract artist'' Scrie reguriile ,penalitatiile,avantajele si cat va dura contractul. Dar nu scrie ca trebuie sa platesc ceva .Si nici ei nu mi au spus.
Tin sa mentionez ca am lucrat doar 3 luni si am banutii in caz ca va trebui sa platesc taxe. Dar nu asa ma macina ci daca va trebui sa platesc in plus sau ce se va intampla daca iau amenda si nu am toti banii . As vrea sa mai repet ca atunci nu stiam ce inseamna contract de colaborare . Si am mers pe incredere ca este un contract de angajare. T.T
Buna ,sunt o fosta angajata la un studio de videochat.Din dorinta de a face banii m am angajat la un studio .Iei mi au spus ca am contract de angajare .Atunci nu stiam ce este un contract de angajare vs artist . Nici nu mi au spus ca trebuie sa pun deoparte pentru taxe.Am decist dupa 3 luni sa plec,asa ca am inceput de acasas si asa am invatat de insemna taxe .Eu anul acesta vreau sa imi platesc taxele pentru ce am facut acasa.Intrebarea este daca ma trezesc cu taxe neplatite cum ar trebui sa procedez ? Cand am plecat am avut si preaviz dar am plecat mai repede asa ca probabil a fost contract de angajare.
Bună , aș vrea sa mă apuc de videochat ca model independent aș vrea sa imi plătesc taxele prin drept de autor 212 . Dacă îmi încep activitatea la începutul 2024 , trebuie sa îmi declar veniturile in 2025 ? Dacă o sa am venituri mai mari cum cer un tva ? Mă gândeam după sa îmi deschid un srl după un an dacă merge bine totul.