avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Videochat ca model independent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Videochat ca model independent

Bună , aș vrea sa mă apuc de videochat ca model independent aș vrea sa imi plătesc taxele prin drept de autor 212 . Dacă îmi încep activitatea la începutul 2024 , trebuie sa îmi declar veniturile in 2025 ? Dacă o sa am venituri mai mari cum cer un tva ? Mă gândeam după sa îmi deschid un srl după un an dacă merge bine totul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
MihaelaElla0, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Law Office , Avocat 12:04, 20 Octombrie 2023
Trebuie sa depuneti o declaratie estimativa cu privire la veniturile pe care le veti realiza in anul 2024, iar in cursul anului urmator puteti depune declaratie rectificativa in cazul in care venitul difera de cel declarat initial. Daca depasiti plafonul de 300.000 lei atunci trebuie sa solicitati inregistrarea in scop de TVA. Formularele aferente le regasiti pe site-ul ANAF. Cu toate acestea, recomandarea mea este sa apelati la un contabil pentru a va asigura ca veti completa corect declaratiile. In masura in care va decideti sa infiintati un SRL pentru activitatea pe care o veti desfasura, ma puteti contacta in privat.

Pentru detalii despre completarea declaratiei puteti accesa [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Mihai Law Office, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Plata cass datorat de la depozite bancare am ajuns la concluzia ... laura1016 laura1016 Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc taxa de CASS , minima . Cum se poate face concret ? Unde se plateste ? ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru inchidere pfa + incasat dividende alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Saptamana aceasta am inchis PFA-ul (la norma) si urmeaza sa depun DU rectificativa ca sa recalculez norma. Norma era 45.000 iar recalculata vine ... (vezi toată discuția)