avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_mihaela

Activitate cristina_mihaela

Dar daca s-ar achita intreaga suma, dupa aceea pe calea partajului se poate indrepta impotriva lui doar pentru impartirea acestor datorii (fara celelalte bunuri comune, separat)? Sant sanse de castag ? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, insa nu m-a multumeste; trebuie sa existe o cale legala in acest sens. Reclamanta asa cum am spus nu vrea partajul bunurilor comune ci doar impartirea acestor credite -pe care ea le-a contactat in timpul casniciei,deci creditele sant pe numele ei , motiv pentru care doar ea a achitat !-Destinatia creditelor despre care vorbesc este: "...pentru nevoi personale, de consum; deci cheltuieli obisnuite ale casatoriei" .Daca ne prevalam de art.32 lit.c coloborat cu art.36 din Codul familiei actualizat? Nu s-a ajuns in situatia urmaririi silite (reclamanta este la zi cu platile) ci doar se doreste impartirea acestor datorii comune . Precizez faptul ca reclamanta a fost la banci si a lasat o cerere in care solicita ca printr-o adeverinta sa i se transmita ce sume a platit (de la data divortului pana in prezent) si ce sume raman de achitat (de la aceasta data la incheierea creditelor).Aceste adeverinte semnate de conducatorii bancilor vor fi date... Nici de aceste adeverinte nu te poti folosi pentru a imparti pe cale de instanta aceste datorii comune?Precizez ca desfacerea casatoriei s-a realizat "din vina exclusiva a paratului"; deci va imaginati ca nu exista o cale amiabila in acest sens(fiind foarte violent si nu numai).In speranta ca am fost mai explicita , sper sa primesc un raspuns care s-a ma satisfaca. Multumesc anticipat.
Buna ziua ! V-as ruga pentru cei in domeniu si cu experienta care-mi pot raspunde, daca din punct de vedere legal, se poate inainta in instanta-Judecatorie-o actiune prin care fostul sot al reclamantei sa plateasca diferenta de credit de 50% bancilor la care sa realizat si obtinut creditul in timpul casatoriei. Precizez ca sant despartiti, divortati din 2010 iar reclamanta a participat singura pana in prezent la achitarea acestor cheltuieli comune, reprezentand cam 50 % din total credit.De asemeni precizez ca nu s-a realizat partajul bunurilor comune. Ne putem prevala de art. 351 alin c) coloborat cu art. 354 din noul Cod Civil?
Răspuns la discuția Poate beneficia de somaj ?
Va multumesc tuturor celor ce mi-au raspuns. Mi-ati fost de mare ajutor, toate cele bune.
Buna ziua ! Un salariat caruia ia incetat de drept C.I.M. cu Art.56(1) litera i din Codul Muncii ,citez:"la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata "; poate beneficia de somaj? In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Buna ziua! Pentru a-ti desfasura activitatea intr-un Birou Resurse Umane, ce studii superioare " adecvate" iti sant necesare: juridice, economice sau tehnice? Exista ceva ce poate reglementa acest aspect? Intreb, deoarece in ultima perioada si ce-i ce termina romana-franceza se pare ca pot fi chiar sefi ai acestui birou ! Vor preda resursele umane in alta limba, caci de experienta in domeniu, se intelege...#-oMultumesc.
Rog din suflet pentru cei ce cunosc astfel de cazuri :
-conditiile legale in care se poate desfiinta un post dintr-o unitate si daca sarcinile respectivului salariat pot fi preluate de altcineva;
-daca postul ce se desfiinteaza , mai exista unul similar-ce conditii trebuie indeplinite pentru a se stabili care din cele doua ramane;
-masurile pe care le poate lua salariatul in cauza, daca i se propune un post inferior din punct de vedere al sarcinilor de serviciu precum si a studiilor avute. In speranta unui raspuns de specialitate va multumesc din suflet.
Răspuns la discuția partaj
Dati mai multe detalii, va rog; de exemplu, toate ratele au fost achitate ,adica ati achitat in intregime acel credit ? De ce este ipotecat apartamentul ? Numai asa vi se poate da un raspuns concret.
La o unitate cu 800 salariati, din care vreo 8 la resurse umane(revisal 1; dosare personal-1;registratura-1; evidenta concedii de odihna-1; arhiva-1; secretara-1;consilier juridic -1; salarizare-1 salariat); conducerea unitatii doreste printre alte servicii si externalizarea acestui serviciu. Intrebarea mea este , daca este posibil ca toate aceste activitati sa fie externalizate. Rog pentru cei ce cunosc aceste aspecte, un raspuns. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vechime in munca - calcul
Asa stiam si eu...de nemotivate uitasem, insa nu prea avem.Multumesc din suflet. Toate cele bune.