Bună ziua
Sunt șofer de camion și a venit la firma unde lucrez o amendă de rovinietă pe România pentru circularea cu camion fără a avea rovinietă.
Camioanele fac extern eu sunt șofer pe România(am camionul meu de la firmă )iar în urma unei schimbări de cap tractor nu am știut că nu are rovinietă și nici nu mi sa spus să cumpăr
Pe grup șoferii au fost atenționați cu achiziționarea rovinietei la intrare în România dar eu fiind doar pe țară uitasem.
Întrebarea mea este următoarea.
1:Este de datoria șoferului să verifice și să cumpere rovinietă(având în vedere că o achiziționezi online) sau de datoria angajatorului de a o achiziționa sau de a informa șoferului pentru achiziționare.
2: Dacă eu șoferul nu am întrebat pentru rovinietă (am uitat) și vine amendă pe firmă,legal de datoria cui este plata amenzi?
3: Este legal că angajatorul să tragă bani șoferului pentru amendă?
Mulțumesc!
Bună ziua!
Sunt Șofer Profesionist)Tir) și a-ș dorii să știu dacă se poate face un SRL sau PFA pentru a colabora cu o firmă de transport marfă ?
Practic încheierea unui contract intre mine(SRL sau PFA) de prestare serviciu șofer cu autoutilitara colaboratorul.
Am discutat cu un contabil și mi-a spus că se poate doar că am nevoie de un manager de transport marfă.
Mulțumesc