Soția a lucrat în UK în ultimii ani până anul acesta în iulie . Apoi s-a angajat în țară până pe data de 07/10/2023 când a născut .
Ce acte trebuiesc pentru indemnizația de maternitate ? Sunt din Gorj și aici mi s-au cerut încheierea UTR lui în UK . Și nu aș vrea să fac asta pentru soție pentru ca este foarte greu să se mai facă acte în UK . Nu se știe niciodată în viitor dacă o să ne mai întoarcem în UK.
Menționez ca a lucrat cu acte în regulă ca self employed, închideri de an financiar, toate la zi .
Mă m lovit de o doamnă la ghișeu la Gorj care mi a zis ca trebuie sa i dovedesc ca soția nu mai lucrează în UK . Ia m dat închiderea de an financiar 2022-2023 ( din aprilie anul trecut până în aprilie anul acesta) dar mai sunt cele 4 luni ( aprilie , mai, iunie, iulie) care soția le a lucrat . Ia m dar și pay slipurile pe lunile respective ( fluturasele) și a zis ca ea nu ia în considerare așa ceva. Să i aduc inchiderea de an . Dar asta nu pot să o fac decât la anul în aprilie . Și atunci doamna mi a zis și ca trebuie să i închid actele sotiei în UK dacă vrea indemnizație în România .
Din câte știu eu este o lege care spune ca trebuie să aibă minim o lună din 12 lucrate în România ca să poată aplica de indemnizație în România. Ea are 2 luni jumate lucrate în România.
Dacă poate cineva să mi spună cum trebuie procedat aș fi recunoscător.
Multumesc