avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Soția a lucrat în UK în ultimii ani până anul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Soția a lucrat în UK în ultimii ani până anul acesta în ...

Soția a lucrat în UK în ultimii ani până anul acesta în iulie . Apoi s-a angajat în țară până pe data de 07/10/2023 când a născut .
Ce acte trebuiesc pentru indemnizația de maternitate ? Sunt din Gorj și aici mi s-au cerut încheierea UTR lui în UK . Și nu aș vrea să fac asta pentru soție pentru ca este foarte greu să se mai facă acte în UK . Nu se știe niciodată în viitor dacă o să ne mai întoarcem în UK.
Menționez ca a lucrat cu acte în regulă ca self employed, închideri de an financiar, toate la zi .
Mă m lovit de o doamnă la ghișeu la Gorj care mi a zis ca trebuie sa i dovedesc ca soția nu mai lucrează în UK . Ia m dat închiderea de an financiar 2022-2023 ( din aprilie anul trecut până în aprilie anul acesta) dar mai sunt cele 4 luni ( aprilie , mai, iunie, iulie) care soția le a lucrat . Ia m dar și pay slipurile pe lunile respective ( fluturasele) și a zis ca ea nu ia în considerare așa ceva. Să i aduc inchiderea de an . Dar asta nu pot să o fac decât la anul în aprilie . Și atunci doamna mi a zis și ca trebuie să i închid actele sotiei în UK dacă vrea indemnizație în România .
Din câte știu eu este o lege care spune ca trebuie să aibă minim o lună din 12 lucrate în România ca să poată aplica de indemnizație în România. Ea are 2 luni jumate lucrate în România.
Dacă poate cineva să mi spună cum trebuie procedat aș fi recunoscător.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Lucian alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 21 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit HG nr. 52 din 19 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, din UK ii trebuie : copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autoritățile competente străine sau române, tradusă de un traducător autorizat, care să ateste perioadele în care au fost realizate activități profesionale și care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului și ale Regulamentului de aplicare, precum și adeverință de venit, eliberată de angajator sau alte instituții competente, tradusă de traducător autorizat, care să ateste veniturile aferente acestor activități, inclusiv cele provenite din perioadele asimilate activității.

Puteti solicita sprijin de la ANPIS - Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am muncit in uk ca self employed si sotia naste in rominia ... Nicu.vicovanu Nicu.vicovanu Daca am muncit in uk ca self employed si sotia naste in rominia .si inainte de nastere am muncit si in rominia 3 luni am dreptul la indemnizatia de cresterea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce documente ar fi necesare pentru o persoana care ... debora2025 debora2025 Buna ziua. Ce documente ar fi necesare pentru o persoana care a lucrat self employed in UK si s a angajat ulterior in RO pentru a beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Angajare in uk annemona2000 annemona2000 Buna ziua, As dori sa stiu cum se pot angaja muncitorii romani ( sudori, lacatusi ) in santierele din U.K. In ce conditii au nevoie de un permis de ... (vezi toată discuția)