avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate Deea_utza

Activitate Deea_utza

Mulțumesc

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Dacă are venituri si nu a plătit întreținerea din rea-vointa, atunci dvs puteți sa plătiți datoriile și ulterior sa faceți acțiune în regres - o dați în judecata pe mama dvs pentru ca instanta sa o oblige sa va restituie banii și o executați silit prin veniturile lunare pe care le are.

Normal ca nu, eu am fost de acord. Ea mi-a zis ca are datorii și ii ia casa. Dar intretinerea a rămas ca o va plăti.Nu ma informat ca este executata silit.Este nu mai ea trecuta la întreținere. Executorul nu avea nr meu de tlf. Cred ca a făcut din rea voința ca eu sa plătesc penalitati. Ce sa mai cred...


raluk0207 a scris:

Nu cred ca "a pus garsoniera" de una singură, fără acordul dvs.
Cred ca undeva pe-acolo, ați semnat și dvs ca o primiți.

Dar de unde știți dvs ca nu are de unde sa plătească, are un salariu de plus pensie, are ultimul IPhone la abonament, nu putea sa dea 70 lei la întreținere?, eu nu știam ca ea are datoriile astea la întreținere, dacă știam poate plăteam, s-au făcut 6000€ datorii,Eu am plătit jumătate, nu mai am de unde, am familia mea 2 copii.
Eu nu aștept nimic de la ea, a pus garsoniera pe numele meu ca avea datorii! Va rămâne pe strada, poate ii da IPhone și în loc unde sa stea.Sunt executata silit și eu și ea, nu mai ca eu am unde sa stau, eu îmi plătesc chiria.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Practic, pe dvs va executa silit pentru datoriile la întreținere, dvs fiind proprietar. Inclusiv apartamentul poate fi executat silit și vândut.

Conform art 516 alin 1 Cod civil - Obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, rudele în linie dreaptă, între fraţi şi surori, precum şi între celelalte persoane anume prevăzute de lege.

La rude în linie dreapta întra obligația copiilor de a-și îngriji părinții aflați în nevoie.

Bună seara, mama mea a pus garsoniera pe numele meu cu clauza de abitatie viagera fără plata unei chirii.
Au trecut 4 ani și ea nu a plătit întreținerea NICiODATA.Sunt executata silit eu și mama.
Eu nu locuiesc în tara și nimeni nu ma anunțat
Nu pot sa plătesc toată suma datorata am plătit jumătate, și cealaltă jumătate nu cred ca o va plăti ea.
Ce se va întâmpla dacă o da afara executorul ?
Trebuie sa-i caut eu alt loc unde sa stea gratis cum a stat pana acum?
S-o iau cu mn tot restul vieții?