Am făcut succesiunea după părinți.
Pot să cedez/vând partea mea din casa părintească doar unuia din frați?
Suntem trei frați.
Este necesară prezența celuilalt frate la notar?
Mulțumesc.
Succesiune prin judecatorie, cu 13 moștenitori. Cum trebuie să procedez?
Nu putem să ne întâlnim la notar pentru că o parte din moștenitori sunt plecați în străinătate și nici nu trimit procuri.
În concluzie aș vrea să știu cum se procedează dacă îmi asum răspunderea de a deschide dezbatere succesorală prin judecatorie. Cum procedez? Care sunt costurile și dacă le voi recupera? Care este durata, pentru cei care ați fost confruntați cu asemenea proceduri.
În urma a doua Titluri de Proprietate, sa făcut succesiunea casei părintești și a unui număr de terenuri, în intravilan și în extravilan.
Au rezultat Certificate de Moștenitor și Extrase de Carte Funciară, toate pe numele a trei proprietari, frați, cu cote egale de 1/3, pe fiecare act.
În momentul de față nu pot să merg mai departe cu recunoașterea dreptului meu pe cota corespunzătoare din casă și terenuri deoarece, deocamdată ( deși imediat se face un an de la eliberarea CF-urilor ) nu putem merge mai departe datorită faptului că frații mei incă nu s-au înțeles privitor la următoarea etapă (am stabilit terenurile din câmp dar ei mai au o problemă privind casa).
Și acum urmează întrebarea.
Pot cere deschiderea unei poziții noi în Registrul Agricol, pe numele meu, pe baza Cărților Funciare, doar pentru treimmea mea? Scopul acestui demers este de a putea încheia Contracte de arendare separate, noi- pentru mine și frații mei.
Specific că în momentul de față, în Registrul Agricol terenurile figurează pe numele mamei ( decedată ), iar Contractele de arendare pe numele unui frate. Toate impozitele sunt plătite la zi.
Mulțumesc!